Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Repült valaha Leonardo da Vinci?

Repült valaha Leonardo da Vinci?

Figyelt kérdés
Az egyik idézetéből jutottam erre a következtetésre: Ha egyszer megízlelted a repülést, utána úgy fogsz járni a földön, hogy szemed az eget fürkészi, mert ott voltál fent és oda vágysz vissza.
2011. aug. 1. 14:43
 1/6 anonim ***** válasza:
nem hiszem, de ezt simán mondhatta átvitt értelemben, filozofálgatásként.
2011. aug. 1. 16:08
 2/6 anonim ***** válasza:
Biztosan nem repült, még ejtőernyővel sem.
2011. aug. 1. 16:10
 3/6 anonim ***** válasza:

Biztos, hogy nem repült. Az általa tervezett szerkezetek egyike sem képes repülni, ezt ma már biztosan tudjuk.

Ez azonban semmivel nem csökkenti a zsenialitását, hiszen amiket tervezett, kigondolt, azok abban a korban igen nagy technikai újításnak számítottak, és az út amin járt akkoriban teljesen ismeretlen volt.

Pedro

2011. aug. 1. 16:40
 4/6 anonim ***** válasza:

"azok abban a korban igen nagy technikai újításnak számítottak, és az út amin járt akkoriban teljesen ismeretlen volt"

azért ez nem biztos hogy így volt, egy dokumentumfilmben hallottam erről talán, hogy Leonardo állítólag nagyon sok ötletet csak összegyűjtött másoktól. Biztos hogy nagyon érdekes, okos, és kreatív ember volt, meg hát profi műszaki rajzokat csinált, de szerintem a környezetében nagyon sok tehetséges ember volt rajta kívül is. Csak ők nem dokumentáltak annyira.

2011. aug. 1. 17:36
 5/6 anonim ***** válasza:

17:36

Lehet, hogy igazad van, ezt szerintem soha nem fogjuk megtudni, hogy így volt-e. Mindenesetre akár saját ötletei voltak, akár másoktól szerezte be azokat, számomra csodálatos, hogy azon a technikai szinten milyen ötletek jelentek meg, és mennyire elmés szerkezetek születtek. :-)

Pedro

2011. aug. 1. 17:45
 6/6 anonim ***** válasza:
Nem tudom, legenda-e, vagy igaz, de állítólag azért megpróbált (hiába röpképtelenek a szerkezetei), de végül engedte meggyőzni magát és a dicsőséget (meg a zuhanás élményét) átengedte a tanítványának.
2011. aug. 1. 21:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!