Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Mi az a polion, és hízlal?

Mi az a polion, és hízlal?

Figyelt kérdés
Cukormentes rágóban láttam és google most nem volt a barátom.
2011. júl. 30. 18:16
 1/4 anonim ***** válasza:

Tudod mi hízlal??

A sok tészta meg szója...

2011. júl. 30. 18:38
 2/4 anonim ***** válasza:
Fantázianév lehet, mert nehezen tudnám csak értelmezni... Ha rágóban van, akkor édesmindegy, hízlal-e, annyi nem lehet benne, hogy az a mennyiség látható súlygyarapodást okozzon. (Még ha megeszed az egész doboznyit, akkor sem.) Viszont szerintem mesterséges "vacak", tehát valószínűleg kiürül a szervezetből, nem veszi fel, tehát nem hiszem, hogy hízlal. De hangsúlyozom, sosem hallottam még róla.
2011. júl. 30. 19:07
 3/4 anonim ***** válasza:
Semmi nem hizlal és minden. Akkor hízol,ha több kalóriát viszel, be, mint amennyit felhasználsz
2011. júl. 30. 19:40
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Nem polion, hanem polyol (poliol) Egy úgynevezett cukor-alkohol, az élelmiszer iparban használják, pl. a cukormentes rágógumi készítésénél. Kevésbé édes, mint a rendes cukor és nincs fogszuvasító hatása sem.

Nem hizlal, egyébként is csak jelentéktelen mennyiséget tartalmaz a gumi.

2011. júl. 30. 19:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!