Fizikai törvények? Bün megszegni vagy javitani?
"milliárdod résznyit is különbözne a mostanitól akkor már a világegyetem nem tudott volna létrejönni abban a formában, amiben ma van"
Ez nem bizonyítja, hogy "direkt" lett ilyen, csak azt, hogy mivel ennek esélye nullától különböző, előbb-utóbb be kellett következnie. (Van neve ennek a fajta érvnek, de persze tuti most nem találom és nem is jut eszembe.) Lehet, hogy X milliárd esetben jött már létre Univerzum, de nem volt stabil. Szinte kötelezően létre kellett jönnie a mienknek akkor is, ha nincs tudatos tervezés mögötte.
@Sir Butcher
Ha már az Istenre terelődött a szó, megjegyzem ha létezik is, akkor biztosan semmi köze a vallások istenéhez ugyanúgy, mint annak az ókori elképzelésnek a valósághoz a Világegyetemről, ami abból állt, hogy a Föld lapos és négy elefánt tartja a hátán, miközben ezek meg egy teknősbéka hátán egyensúlyoznak. Az a sok szektás, csak azt hiszi, hogy tud valamit az Istenről, de ha így lenne, akkor nem lenne az a sok ellentmondás köztük. A saját maguk által kreált istenekben hisznek, anélkül hogy ezt tudnák. A vallás(ok) az(ok), ami(k) szerintem a legtávolabb áll(nak) egy valódi (normális) Istentől. Nem is csodálkozok azon, ha egy józanul gondolkodó embernek ezt nem veszi be a gyomra, amit ezek elvárnak. Az esetleg létező normális Istenről meg éppen a vallásoknak köszönhetően az égvilágon semmit nem tudunk.
Hogy a kérdésedre választ adjak: Nem a vallásnak a beletuszkolására gondoltam az algoritmus elmélettel, az igen az az egységes algoritmusnak szólt.
„Lehet, hogy X milliárd esetben jött már létre Univerzum, de nem volt stabil. Szinte kötelezően létre kellett jönnie a mienknek akkor is, ha nincs tudatos tervezés mögötte.“
A 20:34-es és a 21:17-es válaszaimmal nem a tudatos tervezésre gondoltam, hanem arra a lehetőségre szerettem volna felhívni a figyelmet, hogy az alkotóelemekre való bontást ki lehetne esetleg terjeszteni a fizikai törvények felé is. Jó példának találom erre azt, ahogy a számítógép is képes algoritmus alapján fizikai törvényeket imitálni. Valamikor régen az atomokat is szétbonthatatlanoknak hitték.
Egy algoritmusban szereplő változónak már lehetnek különböző értékei, amikor beállnak az ideális értékek, akkor létrejön a stabil Univerzum.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!