Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Le szeretném csak a fejemet...

Le szeretném csak a fejemet hibernáltatni. EZ lehetséges? És hogyan?

Figyelt kérdés
2009. márc. 30. 22:42
1 2 3 4 5
 31/47 anonim ***** válasza:
100%

leírom amit én tudok.

amire te kíváncsi vagy, az nyilvánvalóan a kriogenikai eljárás. ez azt jelenti, hogy - ahogy én ki tudtam venni az elég nagy összevisszaságból, amit erről összeírnak - halálod után azonnal elkezdik a hűtésedet, kicserélik a testnedveit felét.

az emberek közül általában a súlyos betegek veszik ezt igénybe, annak a reményében, hogy a jövőben valamikor gyógyíthatóak lesznek. meghalnak rákban, utána berakják őket a hűtőbe.

mellesleg a fagyasztás durva megfogalmazás, nem egészen erről van szó. nagyon alacsony hőmérsékleten tárolnak egy olyan tartályban, ami tulajdonképpen állítva van.

a discoverynek volt egy adása erről, ha tudsz angolul, megkeresem a youtube-on.

mellesleg természetesen kísérleti fázisban van a dolog, elvileg nem kizárható, hogy egyszer feltámaszthatóak lesznek ezek az emberek, de valószínűleg még a mostani, egyébként rohamosan fejlődő technológia kevés a helyes lehűtéshez. szerintem sajnos nem fog menni a dolog. egyelőre.

2009. márc. 31. 00:09
 32/47 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszod, végre valami értelmes ember, aki érti, mire is gondoltam. :)
2009. márc. 31. 09:07
 33/47 Zoli 19 válasza:
77%
dugd be a fagyasztóba, vagy ha ez nem jön ösze akkor vágd le a fejed és csak azt tedd be , jó tanács egy fagyasztó fölött vágd le és kösd a tesetedhez a fagyasztó ajtaját ha beleesik a fejed utána be is tudd csukniérted, a súlyod lehuzza egy fagyasztószekrény ajtaját na hajrá sok sikert lehet hogy benne is leszel a fél 7 es hírekbe
2009. márc. 31. 11:00
 34/47 anonim ***** válasza:
100%
A helyzet az, hogy a fehérjék másodlagos, harmadlagos struktúrája ugyanúgy ahogy a hőt nem bírja, nem bírja a hideget sem. Teljesen mindegy hogy menynire gyorsan, miylen hőmérsékleten kezded el lehűteni a testet, ezek a fehérjék nem fognak már soha oylanok lenni, mint eredetileg voltak, és tényleg minden eléggé szmötyivé fog válni... Felborul a vízháztartás, a membránok megfagynak, szénhidrát akkumuláció... Nah szóval egyelőre ez a fagyasztás dolog az élettel teljesen összeegyezthetetlen...:D És, ha csak a fejét veszik le a jóembernek mire teszik rá? Vagy kihordják egy SZATYORBAN?! ;)
2009. márc. 31. 11:02
 35/47 anonim ***** válasza:
100%
Az utolsó előtti hozzászólón baromi jót röhögtem legalább 5x elolvastam :D:D:D:D
2009. márc. 31. 12:34
 36/47 anonim ***** válasza:
100%

Egyelőre nagyon kísérleti eljárás, de vannak állatok, amelyek maguk is képesek hibernálódni. Tehát nem lehetetlen... viszont itt GYORS fagyasztásról van szó, ami nem ugyanaz.

Mindenki tudja, hogy közben komolyan sérülni fog. Abban bíznak, hogy a jövőben ezeket a sérüléseket ÉS az eredeti betegségét is lehet majd gyógyítani!

Aki pedig csak a fejét fagyasztatja le, az még abban is bízik, hogy a többit pótolni tudják majd neki!

A valóság ezzel szemben az, hogy akit így lefagyasztottak, 90%-ban kiolvadt már (és persze már halott): ugyanis az infláció miatt elfogyott a pénz. Ez általában egy kamatozó bankbetét szokott lenni - és nincs az a bankbetét, amelyik hosszabb távon bírná az inflációt. Az csak mese, hogy kamatot kapsz: a pénzed romlását lassítják csak részben.

Tehát, ha a pénzed a bankban sem szaporodik - akkor bizony el fog fogyni így is.

Az utódok pedig 99%-ban nem fizetik a megnövekedett költségeket (ill. legtöbbször semmit sem).

Még egy gondolat: ha mondjuk 500 évig megmaradnál (kitart a pénz, fizetik az utódok, nem megy csődbe a cég, egy gazdasági válság vagy háború se lesz közben) - miért gondolnád, hogy az addigra igen megváltozott emberiségnek PONT RÁD lesz szüksége???

Az lehet, hogy felélesztenek - de mondjuk egy laborban leszel kiállítási vagy kísérleti tárgy (mármint a fejed).

Vagy csak a DNS-t használják fel belőled - kísérletekhez.

Jó lesz ez neked?

2009. márc. 31. 13:35
 37/47 anonim ***** válasza:
100%
A lényeg úgyis csak az, hogy fizess minél hamarabb, minél többet.
2009. márc. 31. 13:44
 38/47 anonim ***** válasza:
100%

én vagyok az, aki éjszaka írt a kriogenikáról. a kétkedőknek igaza van, de nem igaz, hogy egyáltalán nem működik, és hogy a fagyasztás szétcseszi a sejtmembránokat. ezért írtam, hogy a fagysztás szó nem fejezi ki, amit a testtel csinálnak ilyenkor. nem a vizet fagyasztják meg benne, a testnedveket lecserélik. a sejtekben lévőt is.

szervekkel már többször sikerült, szinte rutineljárás. utána működőképesek lettek. összetettebb rendszerel már egész más a helyzet.

2009. márc. 31. 14:33
 39/47 anonim ***** válasza:
100%
sztem meg látod mennyi bizonytalanság van itt, úgyhogy ne várj, oldd meg most a hibernáltatást, kár várni amíg meghal(sz), ki tudja mi lesz addig ....
2009. márc. 31. 14:35
 40/47 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy a szolgáltatás tényleg létezik. Lefagyasztják a fejedet és vállalják, hogy amíg a cég működik, folyékony nitrogénben tartják. Viszont felolvasztani egyelőre nem tudják, azaz nem élesztenek újra, aki kifizeti ezt a pénzt, abban a halvány reményben teszi, hogy száz vagy ezer év múlva a tudomány képessé válik majd erre. Mondjuk az továbbra is kérdés, hogy miért akarnák őket föléleszteni? Nyilván élnek majd akkor is emberek.
2009. márc. 31. 15:31
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!