Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Mi oldja a tolltintát?

Mi oldja a tolltintát?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Olyan kérdésem lenne, hogy milyen vegyület képes papirról eltüntetni a tollat? Alkohol, hígító, isopropil?

Köszi szépem előre is a választ!

2011. júl. 10. 16:31
 1/4 anonim ***** válasza:
Én sokszor alkalmazom azt a megoldást, hogy két újjam között meghajlított zsilettpengével faragtam ki a papir tintás felületét. Csak óvatosan! És a főpróba előtt mindenképpen próbáld/gyakorold, hogy ne maradjon lyuk a papíron!
2011. júl. 10. 16:37
 2/4 anonim ***** válasza:

Hagyományos töltőtoll, vagy golyóstoll?

A golyóstollat én is zsilettpengével szoktam lekaparni, „legyalulni“. Először kicsit megkaparom vele a felületét aztán az előző hozzászóló módszerével „legyalultam“. Megkaparás után még lehet próbálkozni radírgumival is előtte, hogy amit levisz, az lemenjen, ne kelljen olyan sokat „gyalulni“.

A hagyományos töltőtoll tintát le lehet venni vegyszerekkel is (egy oxidáló és egy redukáló szer egymásutáni alkalmazásával), de kb. 2 hét múlva részben előjön az írás.

2011. júl. 10. 23:14
 3/4 A kérdező kommentje:

Golyóstoll.

A baj, hogy nyomdai nyomatra van ráírva. És ha lekapargatom akkor feltűnik majd. Izopropillal délután próbálkoztam, feloldotta félig, meg el is mosódott a toll.

2011. júl. 11. 00:10
 4/4 anonim válasza:
Hát a tolltintaoldó!
2011. júl. 18. 12:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!