Evés közben miért mozgatják ritmikusan a lábukat az emberek?
én még sosem láttam ilyet.
és én sem szoktam így enni.
Először: Ilyet biztos csinál néhány ember, de ez nem általában jellemző.
Másodszor: Akinek állandóan jár a lába, ha ül, az nemcsak evés közben csinálja, tehát nem az evéshez van köze.
Harmadszor: Vannak izgága, kényszermozgásos emberek, biztos ilyenekkel találkoztál és ezekből vontál le messzemenő következtetést. Erre szokták mondani, hogy "a felmérés nem reprezentatív."
Tényleg sokan csinálják, csak az emberek többségének ez nem tűnik fel, veled ellentétben. :)
Nekem is csak azért, mert én is csináltam sokáig, sőt, néha manapság is.
Ahogy írták, ez pótcselekvés, leggyakrabban valami stressz van a háttérben, de persze nem mindig.
Mikor én sokat csináltam, akkor egyáltalán nem éreztem magam stresszesnek, mégis akkoriban szinte állandóan remegett a kezem (csak picikét, de zavaróan), a lábaim meg jártak ülés közben... Valószínűleg a szüleim válására nem reagáltam olyan jól, mint azt végig hittem.
Vicces, mert mostanság sokkal stresszesebbnek érzem magam, mégis mindkét tünet elmúlt.. valószínűleg azért mert nem "rejtett" stresszről van szó, hanem simán kiidegeskedem magam, akkor meg magam előtt is próbáltam titkolni. :)
No de a lényeg, hogy pótcselekvés és nem csak evés, hanem általában ülés közben csinálják; a háttérben lehet stressz, nagyon-nagyon enyhe tömegiszony (otthon a legtöbben nem csinálják, de zsúfolt étteremben igen) vagy sima "unalom" is a felesleges üldögéléstől, ez a "Jajj úgy mennék már" tipusu lábrázás. :)
"(Ha tömegiszony lenne, nem tudna enni a gyorsétteremben az idegességtől.)"
Ezért írtam kettő darab "nagyon" szócskát is az "enyhe" szócska elé. :)
Az biztos, hogy lehet ez IS oka, mert nekem is emiatt van, ha néha előjön... ha kevesebben vannak nem jár a lábam, ha tömeg van igen. Nem vészes, nem kapok pánikrohamot meg semmi, de kicsit idegesít a sok ember és így reagálok rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!