Szerintetek ez a kísérlet működne?
Hmmm...Én jelenleg 15/F vagyok, de ezt 13 évesen csináltam:
-Egy ÜRES töltényhüvelybe gyafafejeket szórtam, nem is olyan sokat, majd egy kis papírt tunkoltam bele, és vízszintes helyzetben bunzenégőn hevítettem, amíg a gyufafejek be nem gyulladtak, és a gyaulladási folyamatban keletkező gázok ki nem repítették a papírcöveket. Nem volt kifejezett Robbanás, inkább csak egy pukk!, de nagy lángja volt. Némi kísérletezés után ez az ötletem támadt:
-Függőleges helyzetbe rögzítettem a hüvelyt, így lassabban gyúlt be,
-Viszont gyufafej-PORT használtam így több fért bele,
-Ráadásul, a gyufafejpor rétegre csillagszóróport szórtam, elég sokat, ami "lövés" közben felszállt és elégett. A végső kísérlet így nézett ki:
A hüvelyt 2harmadáig megtöltöttem gyufafejporral, a maradékot csillagszóróporral. csak egyre nem gondoltam: hogy TÚL tömény lett, a por nem repült ki, hanem eldugaszolta a cső végét, viszont az egydoboznyi gyufaporba irtózatos energia van, szóval kilökte a port, viszont newton törvénye alapján az ellenkező, azaz az égő irányába mozdította el a hüvelyt. egyszóval lecseszte a hüvelyt, ami ezer apró szilánkra szaggatta az égőm :( Viszont ha nem dugul ki, bele se merek gondolni, mi történt volna...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!