Az szobai és a kültéri hőmérőkben mi az a színes folyadék higany helyett? Mit tesznek bele?
Figyelt kérdés
2011. jún. 27. 18:12
2/7 anonim válasza:
Ez egy tévedés hogy borszeszes hőmérőként mondják, ez nem igaz.Festett benzol van bennük, én tudom tört össze és a szaga elárulja.
3/7 anonim válasza:
4/7 anonim válasza:
Sokféle lehet pl:
szinezett etil alkohol (C2H5OH), vagy pentán (C5H12), vagy az utolsó válaszoló által is említett metil-benzol (C6H5CH3). Ez utóbbi talán toluol néven ismert.
5/7 anonim válasza:
A válasz írója 91%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 20:30
Csakhogy a higany -39 C°-on megfagy. Ha hidegebbet kell mérni, akkor más töltetre van szükség.
6/7 anonim válasza:
Nem hiszem, hogy szobai, vagy kültéri hőmérők esetén nem lenne elég a -39°C, de egyébként is azt írtam, hogy az alkoholok alkalmazása a legelterjedtebb, ami -110°C-ig.
Arra szerettem volna rámutatni, hogy a higanyt azért nem használjuk, mert erősen mérgező, ekkor miért cserélnénk le egy másik mérgezőre, ahelyett, hogy alkoholra cseréljük.
7/7 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat!
2011. jún. 29. 15:55
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!