Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Szerintetek hová tart a...

Szerintetek hová tart a világ? A vezetők elcseszik, vagy fényes jövőnk lesz?

Figyelt kérdés
hello. szerintem érthető a kérdés.
2011. jún. 7. 14:18
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
Jelenleg egy összeomlás, milliók halála felé tartunk. Nem kell nagy háttérismeret, hogy belássuk, a jelenlegi rablógazdaság, pénzközpontú társadalom nem fenntartható hosszútávon, ugyanakkor pont azoknak van belőle a legnagyobb haszna, akik megváltoztathatnák...
2011. jún. 7. 14:29
 2/15 anonim ***** válasza:

Határozott lépésekkel egy szakadék felé. Még néhány évtizedig húzhatja ez a gazdasági rendszer, de szerintem még a mi életünkben lesz egy nagy válság, aztán ha jól kezelik akkor szemléletváltás, ha rosszul, akkor összeomlás. Ha lehet egy tippem, akkor rosszul fogják.

Elvégre a történelem egyvalamire megtanított minket. Hogy nem tanulunk a történelemből.

2011. jún. 7. 14:46
 3/15 anonim ***** válasza:

Szerintem nem lesz fényes jövőnk.

-Túlnépesedés

-Energiaválság (a fosszilis energia hordozók fogynak, és kitermelésük gazdaságtalan lesz)

-Elszegényedés (az emberiség 1%-a birtokolja a földi javak 99%-át! A mutató évről-évre romlik. [link]

-Globális éghajlat változás

-Környezetszennyezés

-A technológiai, fogyasztó társadalom fenntarthatatlansága. (Pazarlás, presztízs fogyasztás pl reklámok hatására, tömegbóvlik gyártása)

Akit érdekel a téma annak érdemes megnézni a Luc Besson, "Home" című filmjét, gyönyörű képekkel. A filmet az UNESCO összes tagországában főműsoridőben adták a mondanivalója miatt.

http://www.youtube.com/watch?v=jqxENMKaeCU&feature=watch-now..

Magyar felirattal is letölthető, csak keresni kell.

2011. jún. 7. 15:10
 4/15 anonim ***** válasza:
Azt gondolom, hogy lényeges változás olyan rövid idő alatt, mint az életünk, nem fog bekövetkezni.
2011. jún. 9. 15:58
 5/15 anonim válasza:
Igaz, én még csak 12 éves vagyok, és nem tudom, mi lesz a jövőnk. Bár szerintem, ha így haladunk előre, egyre jobban közelítünk a 0-hoz. Én abban reménykedem, hogy "korváltás" lesz nemsokára. Tudom, hogy az őskort is utólag nevezték el, de azért lehet reménykedni. A legjobb részemről az lenne, a egy új kor kezdete lenne Magyarország virágzó kora.
2011. jún. 9. 20:01
 6/15 anonim ***** válasza:
beválik az indián jóslata, hogy amikora fehérember kivágta az összes fát, s megmérgezte az összes folyót, akkor majd rájön, hogy a pénzt nem lehet megenni.
2011. jún. 9. 21:40
 7/15 anonim ***** válasza:
nem használunk napenergiát nagyon, mert.... mert nem éri meg, mert nem lehet úgymond emelni az árát annak, ami konstans, ugye a nap által sugárzott energiát nehéz korlátozni.
2011. jún. 9. 21:42
 8/15 anonim ***** válasza:

Ma reggelre megyek vizsgázni, és ez a tananyag, az utóbbi 3napot olvasással töltöttem, és semmi optimista, vagy egy kicsit is kecsegtető jövőképet nem olvastam egyik anyagban sem.

Tehát az emberiség végét járjuk!

2011. jún. 10. 01:06
 9/15 anonim ***** válasza:

Világvége. :O

Amúgy nem, csak nagy népvándorlások év világháború.

2011. jún. 10. 10:18
 10/15 anonim ***** válasza:
*és
2011. jún. 10. 10:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!