Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Hányas az iq szinted?

Hányas az iq szinted?

Figyelt kérdés
Ha mérték,vagy mérted!Ne vicceljétek el a kérdést,hogy 200 fölött,meg ilyenek!Meg azt is írjátok oda légyszi,hogy fiúk vagy lányok vagytok-e,és hány évesek?
2009. márc. 18. 16:50
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:
100%

Tisztázzuk, az IQ tesztek az ember gondolkodó képességét, a logikát, a feladat megoldó készséget hivatottak mérni. Mint mindenben, gyakorlással ebben is lehet fejlődni. Egy időben elkezdtem a legkülönbözőbb teszteket megoldani, és a kezdeti 130-140 közötti érték pár hét alatt 140-150-re emelkedett. Mivel a tesztek jelentős része elég sablonos feladatokat tartalmaz, az agyunk némi gyakorlással rá tud hangolódni, akár egy matek feladatra, egy idegen nyelv megtanulására, vagy akár egy tánc lépéseinek begyakorlására.

Előttem írták, hogy a különböző életkorhoz más-más tesztek tartoznak. Ez valóban így van, de az eredmények számszerűsítése azonosan van skálázva. Értsd, ha egy tíz éves gyermek a korának megfelelő teszten 130 pontot teljesít, egy felnőtt teszten sokkal kevesebbet érne el, viszont egy felnőtt és egy gyermek akik a korukosztályos tesztjükön 120-120 pontot teljesítenek, valóban egyenlő képességűek, csak a felnőtt nyilván sokkal tanultabb és képzettebb.

(36 éves férfi vagyok)

2009. márc. 21. 11:34
 22/37 anonim ***** válasza:
100%
Az előző férfi vagyok ismét. Többen megkérdőjelezték az itt beírtakat, de szerintem ez egyáltalán nem hihetetlen. Ez a tudományokkal foglalkozó kérdéskör, és ez véleményem szerint kifejezetten az intelligensebb emberek érdeklődési körébe tartozik...
2009. márc. 21. 11:42
 23/37 anonim ***** válasza:
70%
Sztem az emberiség egyre intelligensebb, és egyre több lesz a magas IQ. A most születő nemzedék sokkal előrébb van, ez tuti.
2009. márc. 22. 07:09
 24/37 anonim ***** válasza:
53%

Én meg pont fordítva látom.Minden egyes nemzedékkel romlik az átlag, egyre butábbak, hülyébbek lesznek az emberek.

Itt csodának kell történni hogy megváltozzon a helyzet.

2009. márc. 22. 13:36
 25/37 anonim ***** válasza:
100%
Egy tanárképzős pszichó-órán csináltunk a tanárral iq-tesztet, mikor az intelligenciáról tanultunk. Mindenki megcsinálta a tesztet, ami hét különböző feladatsorból áll (lévén az intelligencia is több részterületből áll össze, így nem mérhető egyetlen teszttel). Nekem 135 jött ki, ezek után elhiszem, hogy igaz, de azt már a tanár is hozzátette, hogy ne vonjunk le messzemenő következtetéseket, mert az iq a korral és az agy terheltségi szintjével együtt változik. Ha az ember nem tartja karban a szellemi képességeit, nagyon könnyen leépülhet.
2009. márc. 23. 08:18
 26/37 anonim válasza:
95%

Nekem 136 volt, amikor legutóbb (jó 10 éve) mérték, de szívesen megcsinálnám újra.

Egyébként szerintem is hihető, egyszerűen, akinek átlag alatti, az nem válaszol erre a kérdésre, mert azzal nem kérked. Mellesleg egy átlagos háziasszonynak 104 az IQ-ja, akkor szerintem igazán nem túlzás a 130 feletti. Sőt szerintem a 20-30 közötti egyetemet végzettek 20%-ának lehet 120 feletti. Mellékesen 130-140 körülivel még Mensa tag sem lehetsz. Plusz van olyan 5 éves gyerek, akinek 176 az IQ-ja, jóval Einstein felett (gyors netes keresés), ettől nem győzné le fizikában Eistein-t, mindössze nagyobb az IQ-ja (hozzáteszem, hogy pl. Einstein megbukott matekból, és habár én nyertem matekversenyeket, de sok másból meg csak közepes voltam, mert egyszerűen az iskolába nem IQ kell, hanem emlékezőtehetség - sajnos).

2009. márc. 23. 13:24
 27/37 anonim válasza:
100%
132
2009. márc. 23. 13:38
 28/37 anonim ***** válasza:
100%
én interneten néztem, ott 126 jött ki. 13 éves fiú vagyok.
2009. márc. 23. 19:51
 29/37 anonim válasza:
100%
Nekem meg 165 volt mikor utoljara mertuk gimnaziumban. Igaz, az egy budapesti elitgimnazium volt, mindenkinek eleg magas IQja volt... Nem jelent semmit, a kerdes az, hogy mit kezdesz vele!
2009. márc. 24. 10:39
 30/37 anonim ***** válasza:
83%

én 23 perc alatt átnyáladztam a 60 kérdéses feladatot, volt, amikor nem koncentráltam annyira, mert más dolgom is volt, így jött ki 126-os IQ, de ez biztos változik még, mert csak 17 vagyok és lány... Apuéknak meg 130 felett van, kb 135-136 és többször is nézték már....

Mikor kisebb voltam, pszihológus tesztek alapján még tehetségkutató szakkörre is beválasztott, csak mivel nem érdekelt a téma, nem is igazán ragadt meg... Meg hát lusta is vagyok :)

2009. márc. 25. 06:18
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!