Hányas az iq szinted?
Tisztázzuk, az IQ tesztek az ember gondolkodó képességét, a logikát, a feladat megoldó készséget hivatottak mérni. Mint mindenben, gyakorlással ebben is lehet fejlődni. Egy időben elkezdtem a legkülönbözőbb teszteket megoldani, és a kezdeti 130-140 közötti érték pár hét alatt 140-150-re emelkedett. Mivel a tesztek jelentős része elég sablonos feladatokat tartalmaz, az agyunk némi gyakorlással rá tud hangolódni, akár egy matek feladatra, egy idegen nyelv megtanulására, vagy akár egy tánc lépéseinek begyakorlására.
Előttem írták, hogy a különböző életkorhoz más-más tesztek tartoznak. Ez valóban így van, de az eredmények számszerűsítése azonosan van skálázva. Értsd, ha egy tíz éves gyermek a korának megfelelő teszten 130 pontot teljesít, egy felnőtt teszten sokkal kevesebbet érne el, viszont egy felnőtt és egy gyermek akik a korukosztályos tesztjükön 120-120 pontot teljesítenek, valóban egyenlő képességűek, csak a felnőtt nyilván sokkal tanultabb és képzettebb.
(36 éves férfi vagyok)
Én meg pont fordítva látom.Minden egyes nemzedékkel romlik az átlag, egyre butábbak, hülyébbek lesznek az emberek.
Itt csodának kell történni hogy megváltozzon a helyzet.
Nekem 136 volt, amikor legutóbb (jó 10 éve) mérték, de szívesen megcsinálnám újra.
Egyébként szerintem is hihető, egyszerűen, akinek átlag alatti, az nem válaszol erre a kérdésre, mert azzal nem kérked. Mellesleg egy átlagos háziasszonynak 104 az IQ-ja, akkor szerintem igazán nem túlzás a 130 feletti. Sőt szerintem a 20-30 közötti egyetemet végzettek 20%-ának lehet 120 feletti. Mellékesen 130-140 körülivel még Mensa tag sem lehetsz. Plusz van olyan 5 éves gyerek, akinek 176 az IQ-ja, jóval Einstein felett (gyors netes keresés), ettől nem győzné le fizikában Eistein-t, mindössze nagyobb az IQ-ja (hozzáteszem, hogy pl. Einstein megbukott matekból, és habár én nyertem matekversenyeket, de sok másból meg csak közepes voltam, mert egyszerűen az iskolába nem IQ kell, hanem emlékezőtehetség - sajnos).
én 23 perc alatt átnyáladztam a 60 kérdéses feladatot, volt, amikor nem koncentráltam annyira, mert más dolgom is volt, így jött ki 126-os IQ, de ez biztos változik még, mert csak 17 vagyok és lány... Apuéknak meg 130 felett van, kb 135-136 és többször is nézték már....
Mikor kisebb voltam, pszihológus tesztek alapján még tehetségkutató szakkörre is beválasztott, csak mivel nem érdekelt a téma, nem is igazán ragadt meg... Meg hát lusta is vagyok :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!