Van esélyem az örök életre?
Néhány fajt kivéve, egyik élőlény sem éli túl a fagyást...:D
Van pl egy béka faj is, ami túléli a fagyot, de az ember nem tudná:D ez biztos...!
Szerintem lehetetlen elérni az örök életet...
Még ha minden betegséget ki is tudnánk védeni..., a szövetek, szervek elhasználódnak, sejtek pusztulnak nagy számban..., tehát leépül az ember, ezt nem lehet megakadályozni sehogy sem.
De ha lenne is rá mód, nem fogják "bevezetni", mert így is túlnépesedés van, így is jócskán meghaladjuk a Föld eltartó képességét. Gondolj bele, hogy még most is mi megy itt..., hát akkor még mi lenne...:D
Élet a másik bolygón...érdekes felvetés...
Az az igazság, hogy nagyon sok mindennek meg kell felelni, ahhoz, hogy élhetni lehessen egy bolygón...
Megfelelő hőmérséklet, oxigén, víz...továbbá az sem egy hátrány, ha nem ütközik bele mindenféle meteorit hetente...:D
Meg hát ugye a bolygók felszíne sem mindegy...most egy poros, semmi közepén mit tudnánk csinálni?:D
Nem sok mindent...
Szóval röviden a válasz: Nem, nem tartom elképzelhetőnek, hogy örökké élhetünk majd, és nagyon azt sem, hogy más bolygón...talán több 100 év múlva (ha túl éli az emberiség:D) akkor talán meg tudják teremteni más bolygón az életfeltételeket, de egyelőre ez elképzelhetetlen szerintem.
Nincs. Mert örök élet nem létezik. Az ''örök'' meg az ''élet'' biológiai értelemben kizárja egymást, mert az abszolút életkritériumok egyike az, hogy nem él örökké. Így aztán ami örökké él, az biológiailag nem él.
A tudomány fejlődésével az életet lehet hogy hosszabbá tudják majd tenni, de a halhatatlanságot soha el nem érik.
Ha az orvostudomány eljutna az elméleti csúcsra, akkor sem lenne örök élet, max. örök fiatalság: vagyis az emberek nem öregednének és az összes betegség gyógyítható lenne. De ez sem védene éhezéstől, lövésektől, balesetektől és hasonlóktól. (Amúgy jó eséllyel ez sem lesz elérhető a te életedben, valószínűleg csak a várható élettartam fog nőni).
A valódi örök élet csak "kompromisszumokkal" érhető el és ebben a pillanatban inkább a sci-fi tárgykörébe tartozik. Jelenleg az tűnik a legegyszerűbb megoldásnak, hogy az emberek tudatát teljes egészében le lehetne modellezni számítógépekkel és ezeket a gépeket össze lehetne kötni a testekkel. Így pl. fel tudnád tölteni a tudatod egy gépbe és ott élhetnél évezredekig a virtuális világban (kb. mint a Matrixban, de itt lehet, hogy a tested nem is létezik a valóságban), majd ha "megunod", akkor a tudatot "visszatölthetik" egy testbe (amit az eredeti DNS-ed alapján klónoztak).
Ez csak egy saját elmélet de a halál az sosem spontán következik be.
Mindig azért mert a szervezet legyengül (ha természetes) és nem bír a betegségekkel ,ha jól tudom.
Ez azért van mert a sejtjeinkből minden nap eggyel kevesebb lessz.
Elég csak annyit csinálni hogy az idők végezetéig valahogy ezt a sejtet mindennap eljuttatják a szervezetbe.
De lehet hogy ennél jóval bonyolultabb ,csak ezt én 14 éves fejjel így raktam össze :D:D
15:24-esnek:
Aranyos ez az elmélet, de sajnos iszonyat távol áll a valóságtól...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!