Milyen fegyver ez? (Kérdésed túl rövid, a magyarázatod hosszú. )
A Nem vének való vidékben (No Country for Old Men) c. filmben láttam az alábbi fegyvert:
Egy palack ami mintha sűrített levegőt fujna ki olyan eröséggel amivel kirobant egy zárat vagy éppen lyukat üt egy emberen.
Mi is ez pontosan , hogyan is működik ?
Video: http://www.youtube.com/watch?v=8xyvOCNCXdU
(+16)
Nem láttam a filmet, csak ezt a videót.
A részleten látszik a felépítés. Egy palack, egy nagy nyomásra tervezett flexibilis cső, és egy csap. Ha elég nagy a nyomás, és hirtelen árad ki a gáz, akkor okozhat sérüléseket. De:
1.: Egy ilyen vékony falú tartály nem lenne képes akkora nyomást tartani, amivel a koponyát kétszer át lehetne ütni, csak a gázárammal (tehát semmi szilárd).
2.: Ha mégis lenne egy ilyen kísérlet, akkor sem ilyen szép kerek, hanem egy beszakadt, szilánkos sebet kéne látnunk. Az emberi kéz nem lenne képes olyan pontosan ott tartani.
3.: Ugyanezen okból (Newton II) az ember keze hátra kellett volna vágódjon az ellenerő miatt.
Elvileg lehetséges a fegyver, de nem ilyen felépítésben.
Értem, tehát mondjuk egy co2 palack legyen akkor.
És erre milyen csövet tesz rá videoban az illető ?
Mert az valami olyasmi nyomás után rögtön lezárul vagy addig mükszik ammedig nyomja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!