Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Van esélyem az örök életre?

Van esélyem az örök életre?

Figyelt kérdés
hello. 15 éves fiú vagyok. a kérdés szerintem érthető. a rohamos fejlődésnek köszönhetően az átlag életkor is megnőtt, ezenkívűl hiszem, hogy az örök (legalábbis a végső élethossz(kb 200 év)) a tudományoknak már csak egy karnyújtásnyira van. tehát van-e esélyem, hogy még a halálom előtt felfedezik az örök élet titkát?
2011. máj. 14. 10:32
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
Vree: privát üzenetet küldeni nem tudok, a címedet kinyomozni nem tudom, a memóriám meg pocsék, de vannak "kapcsolataim" (hja, kérem, szerkesztőként könnyű), akik majd jól megmondják. Mert konkrétumokra én sosem emlékszem, csak arra, hogy olvastam hasonlót. (Galaktikában talán?)
2011. máj. 14. 18:57
 12/22 anonim ***** válasza:
100%
Ha olyan "szerencsés" vagy, mint Henrietta Lacks, akinek 1951-ben bekövetkezett "halála" előtt méhnyak daganatából mintát vettek, akkor ha örökké nem is, de sok száz/ezer évig elélhetsz, vagy legalábbis a sejtjeid. A néniek a sejtjei azóta a világ majdnem minden emlős sejttenyésztő laborjában megtalálhatóak, minden gond nélkül szépen osztódnak végnélkül. Szép karrier... [link]
2011. máj. 15. 08:42
 13/22 anonim ***** válasza:
0%
Az ember mindig megpróbál istent játszani, sose jött még neki össze, nem is hiszem, hogy fog.Az én javaslatom az,hogy vegyél le egy könyvet a polcról, aminek a címe Biblia és gondolkozz el azon, hogy az élet hossza-e vagy a minősége az ami számít.Mellesleg az evangélium(örömhír) még meglepetést is tartogat.
2011. máj. 16. 00:04
 14/22 anonim ***** válasza:
87%
Miért kell megjelennie mindig egy hittérítőnek, ha valami tudományos kérdés van?
2011. máj. 16. 15:20
 15/22 anonim ***** válasza:
100%
döncike: az sem egy életbiztosítás, a HeLa sejtek között egy indiai laborban pl. mongúz vesesejteket találtak (ez legalább megmagyarázta, miért nem úgy működtek a dolgok, ahogy kellett volna). Volt egy nagyobb konferencia erről, 80% már rég nem nevezhető HeLa sejtnek, és a maradék sem sokban hasonlít az eredetire... ennyi erővel mondhatnánk azt is, hogy legyen sok-sok gyereke, a génjeit továbbadják, továbbélhet így.
2011. máj. 16. 18:24
 16/22 anonim ***** válasza:

"Henrietta Lacks"

Ez azért sem igaz, mert a rák eleve jó néhány mutációval kezdődik. És ezek utána is folytatódnak - mivel már nincs olyan mechanizmus, ami a sejtek épségére, állandóságára vigyázna.

Azt lehet róla mondani, hogy egy egysejtűekből álló sejttelep, amelynek az őse valaha egy emberi sejt volt.

2011. máj. 17. 22:33
 17/22 anonim ***** válasza:
100%
A rakos sejtekkel kapcsolatos felvetesek megalljak a helyuket, amde tudtok-e jobbat? A sok-sok gyerek nem jo megoldas, mert akkor ugye a leszarmazottak kozott egyre csokkeno aranyban lesz jelen, mig a sejtes elet, ha megvaltozo szekvenciaval is, de 100%ban sajat leszarmazasu geneken alapszik.
2011. máj. 20. 02:33
 18/22 anonim ***** válasza:

Folyékony nitrogén, de ahhoz fenntartó rendszer kell. (A sejtkultúrához is.) Lefagyasztani egy kis darabot magadból - tökletesen azonos genetikai állomány, bármikor visszahozható, elméletben klónozható is, tehát egyfajta "spóraként" továbbélést biztosít a halál után. Ha úgy nézzük, fiziológiai értelemben nem él a fagyasztásban, de a lehetőség megvan a visszahozására.

Ez is egy módszer.

2011. máj. 20. 21:48
 19/22 anonim ***** válasza:

ha nem halnánk meg nem szaporodhatnánk, már így is túlnépesedés van.

mellesleg az Úr az emberi faj éveinek számát 120 évben állípította meg.

2011. máj. 22. 18:07
 20/22 Pinocchio ***** válasza:
Elvileg van egy öregedésért felelős dns szakasz,ha azt nagyon pontos lézerrel kivágnák,akkor többé nem öregednél.De ennek a gyakorlati kivitelezése odébb van.Tehát nem azért halnak meg az élőlények mert elkopnak,hanem mert beléjük van programozva.
2011. máj. 22. 23:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!