A társadalom fokozatosan elbutul. Mit gondoltok?
ha folyamatosan butulunk már évszázadok óta akkor hogyhogy összetudnak kötni mára a macska agyát egy számítógépével? Vagy hogyhogy tudunk sötétben világító egereket csinálni?
Szerintem nincs butulásról szó.
De van egy film ami nagyon jól leírja amúgy ezt az elbutulásos dolgot asszem a magyar címe az hogy Hülyék paradicsoma
Szerintem igen.
Egyre kevesebb dolog érdekli az embereket. Egyre inkább csak a divat, a másik nem, a bulik, a pia. Jobb esetben a tudományok közül az irodalom, de csak az... A fiúk egy részét a számítógép, de az is sokszor főleg a "hogyan crack-eljünk" szinten.
Senki ne vegye magára! Azért fogalmaztam ilyen élesen - szándékosan túlozva -, hogy megindokoljam az "igen" válaszomat.
Azzal nem értek egyet - pár válaszoló, főleg az Első írta -, hogy az internet és a TV butít. Ezeket nemcsak rossz dolgokra lehet használni!
A TV-ben igenis van sok művészfilm vagy jó minőségű fim/sorozat, melyek építenek. Az ismeretterjesztő sorozatokról nem is beszélve.
Az interneten is van sok szakértői magazin/oldal, amik megbízhatók, és sok fórum, ahol szakértők, vagy legalábbis az adott témában okos emberek vannak.
18/L
ma 18:01
Nem azt mondtam, hogy mindenki elbutul, hanem azt, hogy a társadalom.
Vannak zseniális koponyák, de nem a társadalom képes egy macska agyát számítógépre kötni, hanem az a néhány zseni.
És hidd el, sokkal több gyp-s van, mint tudós.
"sokkal több gyp-s van, mint tudós"
Ez mindig is így volt. Csak régen még írni-olvasni tudóból is kevesebb volt, mint nem-tudóból.
Azért az sem mindegy, hogy milyen régen!
Az utóbbi 30-40 évben azért tényleg komoly a butulás. Nyilván okosabb a társadalom, mint 100, 150, 2000 éve.
"ehet hogy túlzás, de szrintem az ország 55%-a ilyen hülye.."
Nem túlzás, csak azt nem értem, honnan a fenéből gondolod, hogy mondjuk az USA-ban vagy Pápua Új-Guineán jobb a helyzet, mint itt.
08:05
Igen, vannak ilyen kis időszakok, amikor az egyik generációtól általánosan butábbak egy kicsivel az őket követő generációk(szerintem ilyen volt a klasszicizmus után a romantika időszaka is). Csak másoknak ez nem nyilvánvaló, mint ahogy láthatod a második hozzászólást(44%-osra lepontozás...).
Én abból látom, hogy tanító vagyok. Elszörnyedek, hogy évről évre gyengébb képességű gyerekeket kapok. Olyan szülők gyerekei a következő generáció, (olyan 70-80 %-ban)akiknek a szülei felelőtlenek, vagy rengeteget dolgoznak, vagy egy szülő neveli (az édesapa sehol?!). Nagyon kevés az olyan gyerek, akik olyan szerencsések, hogy kiegyensúlyozott gyermekkoruk lehet. Ez nagyon kihat a teljesítményükre. Akik meg genetikailag hozzák a gyenge képességet, annak még plussz teher a családi környezet.
Valami borzasztó belegondolni, majd ha nyugdíjasok leszünk, ők lesznek a munkaerőpiacon. Persze nem csupán a család az oka, hanem az egész társadalom "a népbutítás",az hogy nincsenek irányelvek. Nincs sehol útmutatás az egészséges kiegyensúlyozott élethez. Persze a tudatos ember az megtalálja a módját megkeresni, megtanulni, amire szüksége van. A mai magyar közoktatás rendszere pedig abszolút nem alkalmas ezek kiküszöbölésére, javítására. Ez is vicces "mai" oktatás. A tananyak kb. 50 éve szinte ugyan az. Tömör lexikális tudásra már a mai embernek nem sok szüksége, hisz úgy is a 5 év alatt min. a 70%-át elfelejtjük. Ha meg szükségünk van valamire ma pillanatok alatt az interneten megkereshetjük. A fontosabb, hasznosabb dolgok felett meg mindenki elsiklik...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!