Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Mégis lehetséges? Itt a...

Mégis lehetséges? Itt a biztonyíték!

Figyelt kérdés

legutóbb valaki egy érdekes cikket tett be de sajnos nem találtam meg,a dns-ről volt szó benne h lehetséges e a 3 helixű dns.Most találtam ezt a cikket +rákerestem egy külföldire is ahol szintén írnak egy gyerekről akinél vizsgálatok során kiderült h 3dns-helixe van!Ti mit szóltok ehhez?

a cikkek:

[link]

[link]

2011. ápr. 25. 18:34
 1/3 anonim ***** válasza:

Most lehet, hogy én vagyok a h.lye, de mit jelent pontosan a "3 hélixű DNS"? Vagy az eggyel több "szál"? Ha a hetedik kromoszóma egyik karjának triszómiájáról van szó, akkor ritka, meg furcsa, de "semmi extra". Ha viszont a DNS kettős spirál helyett hármas spirálról lenne szó, nem tudom, hogy maradhatott stabil így a szerkezete, hogy egyáltalán kifejlődik a magzat...

:/

2011. ápr. 25. 23:45
 2/3 anonim ***** válasza:
Hát nem tudom. Az "egy plusz szál" származhat elágazásból is nem? Nem vágom, hogy hogy értik. Mindenesetre a hármas hélixnek informatikailag akkor lenne értelme, ha három nukleotid is stabilan, energiafelesleg nélkül tudna kapcsolódni. Lehet, hogy a hármas hélix "össze-vissza" kapcsolódik. Az egyik dupla, és azért nem szakad szét, mert a másikkal hol az egyik szál, hol a másik szál kapcsolódik.
2011. ápr. 25. 23:48
 3/3 anonim ***** válasza:

A life.hu a bulvár legaljának a szintje. Félrefordítás, félreértés, és jellemző, hogy forrásmegjelölés nélküli. Egyébként szó szerint ugyanaz a hír van mindenhol átvéve, persze mindenhol forrás nélkül, így aztán lehetetlen kideríteni hogy mi az igazság. Van egy oldal, ahol "extra kromoszómakart" írnak, ami azért nem 3-helixű DNS. (Felhívom a figyelmet, hogy a live.hu-n annyira sem néztek utána az esetnek, hogy Brave Alfie Clamp-nek nevezték el a gyereket, akinek a neve Alfie Clamp. A Brave azt jelenti hogy bátor, az egyik angol nyelvű cikkben nevezték így, a life.hu meg azt hitte ez a neve... szánalom.)

Az extra strand mellesleg messze nem jelent 3-helixet, szóval ezt az értelmezést felejtsd el, persze te nagyon szeretnéd ha igaz lenne, de nem az. Valószínűleg egy érdekes duplikációról van szó, ami kihurkolódik a kromoszómából, vagy valami ilyesmi.

2011. ápr. 26. 00:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!