Hol lehet vásárolni s mennyiért víz szennyeződését kimutató műszert?
"Kedves előző! A kérdező ásványvízről beszélt, nem csapvízről"
ha veszed a fáradtságot és megnézed, akkor látni fogod, hogy csapvízről is van benne szó...
Olyan nincs, hogy "a víz szennyeződése". Ki lehet mutatni a vízben különböző anyagok jelenlétét vagy akár az össziontartalmat. A szennyeződés nem mérhető, hanem szubjektív fogalom. El kell dönteni, mit tekintesz annak.
A módszer, amit láttál valószínűleg elektrolízis volt. A víz áramvezetőképességét demonstrálták. A csapvízből kijött valami, amit szmötyinek láttál, a szűrt vízben meg nem volt ilyesmi, hiszen mindent kiszűrt.
Első kérdésed: Mi a csel ebben?
Az a csel, hogy a "szmötyis" víz sokkal egészségesebb. A Zepteres vízszűrő akárcsak a többi (ún. fordított ozmózis) elven működő mindent kiszed a vízből. Az értékes ásványi anyagokat, nyomelemeket is, Pl. kálcium, Mangán, Cink, Vas, Fluor. Ezek vezetik olyan jól az áramot, és ezeket láttad szmötyinek a bemutatón.
Második kérdésed: Mit szólna ehhez a KÖJÁL?
ÁNTSZ-nek hívják már jóideje, és nem indokolt a feltételes mód. Tud erről a bemutatóról. A fogyasztók megtévesztésének tartja, ha nem mondják el mellé, amit az előbb írtam. Mellesleg a Zepter céget kötelezi, hogy csak úgy forgalmazhatja a víztisztítóját, ha közli a vásárlóval, hogy az előállított víz emberi fogyasztásra alkalmatlan.
Ha írsz privátot, szivesen kölcsönadom neked egy a témában szakértőnek számító orvos előadását.
Annyi azonban igaz, hogy az ásványvizek ionösszetétele sem ideális, ráadásul valóban rengeteg olyasmi is kerül beléjük a műanyag flakonokból, amit nem szivesen innál meg, pláne a gyerekeidnek nem adnád. A vezetékes víz elvileg a legjobb lenne, de ez területenként változó, és a csőrendszerről bekerülő szennyeződések miatt annak sem jó a minősége.
15:01-nek
A nitrátos víz tényleg veszélyes csecsemőkre, de felnőttekre nem. A víz szennyezettségére úgy általában nem lehet nagy következtetéseket levonni ebből.
A vízművek. Hogyne tisztítanák már. Én eddig csak olyanban jártam, ahol rétegvíz volt a vízbázis (parti szűrésűnél, felszíni víznél nem tudom, hogy megy), de ott ülepítés nincs. Levegőztetéssel kezdenek, hogy a vas-, mangánvegyületek kicsapódjanak és a gázokat kihajtsák. Aztán szűrés. A szűrő egy többméter magasan felhalmozott centis átmérőjű kavicsokból álló réteg, ami nem nagy tartályban van. Víz felül be, alul ki. A kavicsokon egy idő után mikroorganizmusok telepednek meg, amelyek szintén tisztítják a vizet, például csökkentik az ammóniumtartalmat. Adott időközönként visszamossák a szűrőket. A fertőtlenítés általában nem klórral megy, de a vegyi fertőtlenítésre azért van szükség, hogy a legtávolabbi fogyasztónál is meglegyen még a hatása. Az ózon, UV így nem praktikus annyira.
A hálózatból kéthetente kötelező mintát venni ellenőrzésre (ahol én voltam, ott hetente csinálták). A vízműből több pontról is rendszeresen vesznek mintát: kútnál, szűrés előtt, után (több szűrő esetén szűrőnként, plusz a közös szűrt vizet is), fertőtlenítés után.
A Zepter nem egy márka, hanem egy magát márkának feltüntető cég. A következőképpen megy a dolog: Alapítasz egy céget, valami jól csengő névvel. Gyártatsz mondjuk olcsó tornacipőt, amit a Tesco-ban 500-ért lehet venni. Ráírod a márkát, és ugyanannyiért kezded adni, mint az Adidas a saját tornacipőjét. Elmagyarázod a vevőknek, hogy te tulajdonképpen egy külföldön ismert márka vagy, csak itthon még nem ismernek.
A Zepter ugyanezt csinálja nagyban. Gyárt minden szart az edénytől a késen és a porszívón át a bioptron lámpáig, rátukmálja az emberekre, és elhiteti, hogy a nagy márkával járó minőség az ár oka. Nem simán elad, hanem kimondottan rosszhiszeműen nyomul. Rámegy a könnyen átverhető nyugdíjasokra, kamu dolgokat állít (hazudik), tele van az internet ilyen sztorikkal.
A fenti víztisztító géppel kapcsolatban mindent elmondtak, hogy miért kamu. Ha jót akarsz, akkor a Zeptertől nem veszel semmit.
"vízkémikusnak üzenem, hogy nálunk (Kistarcsa) két éves kor alatt nem adható a csapvíz, ugyanis annyira nitrátos,"
Magyarország 93 ezerkm2-én kevés helyen van ilyen víz vannak 10x 100x nagyobb országok ahol az egész területén nem iható a víz gyakorlatilag. Az sajnos nem megy hogy csak a nitrátot kivonom belőle. Viszont ezek a víztisztítós szélhámosok azt is kivonatják a vízből amit nem szabadna.
Vízkémikus.
"mellékesen baromira nem tisztítanak, kicsit ülepítenek, szűrnek, meg teleb@sszák klórral, igyad p@raszt felkiáltás mellett."
Ez a borzasztó hogy valaki állít valamit úgy hogy fogalma nincs róla. A vízművekben van egy technológiai sor ahogy előbb szabatosan pontosan leírták, tehát ott a vízet előállítják kezelik nem pedig csak kiadják.Persze kémiai lehetetlent nem tudnak csinálni a nitrátot önmagában nem lehet kivenni a vízből, ezt illő volna tudni a kémiai tanulmányok alapján.
Vízkémikus.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!