A radioaktív sugár csak élő szervezetbe épül be, ott tapad meg? Ruhákon, élettelen dolgokon nem?
Köszi a válaszokat!Mivel nem értek hozzá, rosszul is fogalmaztam:-(
Tudom, hogy nem Japán, de közel van, ott is lehet már sugárzás.
Akkor a ruhákon lehet ilyen szemcse? ami sugároz?Húúú!
A szervezetbe belégzéssel és táplálkozással kerülhetnek be a radioaktív anyagok, és sokáig bent is maradhatnak, ha felszívódnak és beépülnek.
Ruhákról a rákerült sugárzó szennyeződést szerintem le lehet mosni egy alapos mosással, hacsak nem eleve sugárzó anyagból szőtték, vagy azzal festették. De itt nem kell tartani ilyesmitől. A kínai termékekkel más baj van, azok eleve sok mérgező festékanyagot tartalmaznak.
Egy kis mennyiségű sugárzás egyébként az általános szakmai vélekedés szerint még javítja is az egészséget, mert erősíti az szervezet védekezőképességét a sejtszintű mutációkkal szemben.
Köszi a válaszokat!
a tegnap megvett ruhákat kimostam:-) Igaz, előtte gyerkőcök felpróbálták, meg a boltban is mindent összefogdostak, magukra tettek. Kicsi meg még szájába is vesz mindent:-( Na mindegy, csak nem lesz gond! Köszi mindenkinek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!