Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Ha földönkívüliek jönnének a...

Ha földönkívüliek jönnének a földre és támadnának minket akkor szerintetek a "nyomorult" emberiség végre összefognának vagy továbbra is nyirnák egymást. De ha le is győznénk őket utána is háborúznának egymással vagy máshogy látnák a világot?

Figyelt kérdés
2011. ápr. 2. 21:47
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

Én úgy vélem, hogy egy technológiai civilizáció, aki arra képes, hogy ide eljöjjön, minden bizonnyal rendelkezik olyan eszközökkel, amik az emberiség végét jelenthetik. Abban is biztos vagyok, hogy ha létezik mód az emberiség megmentésére, azt csakis egységesen fellépve, karöltve, és minden ellenségeskedést, félreértést félretéve tudjuk csak megtenni. Az esetleges siker esetén bizonyára kialakulnak majd ellentétek még az embercsoportok között, de bíznunk kell abban, hogy tanulunk az eddigi hibáinkból.

Aztán, hogy egy tőlünk merőben különböző, intelligens faj emberekhez való viszonyulása milyen, pusztán feltételezés kérdése. Teljesen más lehet az értékítéletük, és sajnos közel sem biztos hogy az ember, mint faj, bármiféle megbecsülésre, kiemelésre érdemes legyen.

Hogy hétköznapi szavakkal éljek, Erős naivitás egy bikától elvárni hogy ne ökleljen fel pusztán azért, mert vegetáriánus vagyok...

maci

2011. ápr. 4. 11:52
 12/14 anonim ***** válasza:
0%

A Biblia több helyen is elmagyarázza, hogy miért vannak csillagok, nemcsak az ismert 19. zsoltárban, de a teremtéstörténetben is.

1Mózes 1,14-ben ezt olvassuk: „Azután ezt mondta Isten: Legyenek világító testek az égbolton, hogy elválasszák a nappalt az éjszakától, és meghatározó jelei legyenek az ünnepeknek, a napoknak és az esztendőknek.”

Tehát Isten az emberek kedvéért teremtette a csillagokat, és nem egy földön kívüli nemzetség számára „odakint”. Ha megfigyeljük a teremtés műveinek sorrendjét (az első napon a föld és csak a negyedik napon a csillagok), akkor világosan felismerjük a bibliai tanúságtétel lényegét: A teremtés célja egyes-egyedül a földre összpontosul.

2012. ápr. 29. 11:21
 13/14 anonim ***** válasza:
91%
Necrozok, semmi ok arra, hogy összefogjanak, ez egy "Világok harca" szintű ponyvaregényes elképzelés. Inkább egymásra mutogatnának ujjal, hogy utolsónak maradjanak. Egyébként az agresszív fajelmélet igazolódik a Dragon Ball Z c. japán rajzfilmsorozatban, ahol a csillagharcosok egy spártai jellegű fajt képviselnek, ahol az említett értékek, erő, gyorsaság, intelligencia, egyszerre elvártak, és létszükségnek számítanak. Persze, el is pusztítják magukat (kivéve négy főt). A gyenge társadalmak meg már rég leáldoztak, mint az ókori görög demokrácia, úgy vettem észre, a központosított de alkotmányos társadalmak a legstabilabbak (ha nincsenek az első világháborút kiváltó okot, szerintem mai napig a monarchiában élnénk, pl. az angolok már több mint 300 éve alkotmányos monarchiában élnek), de a római birodalomnak is voltak ilyen dicső korszakai, meg az összes többinek. De most idegen fajról beszélünk. Egyébként ezt már egy tucat kérdésnél leírtam, hogy idegenekkel való kommunikáció esélye relatíve alacsony. Mindenki arra vár, hogy emberi mértékű, emberhez hasonló, az emberi világképbe illeszkedő idegeneket fogunk megismerni, mint a gyilkológép szerepét betöltő Alien, vagy a fejlettebb technológiájú Predator, vagy Asgard, Gouauld, vagy aminek épp nevezik. De mindenki eltekint attól, hogy egy idegen faj, attól függetlenül, hogy csillagközi fejlettségű, lehet annyira különböző tőlünk mint egy rovar, vagy egy egysejtű. Ajánlott irodalom: Stanislaw Lem: Kudarc, illetve Solaris. Kismilliószor leírtam már. Az idegenek lehetnek olyannyira "idegenek", hogy nincs is értelme foglalkozni velük, mert semmi közünk egymáshoz, egyszerűen elélünk egymás mellett. A Star Warsos csillagközi kocsmázás Greedokkal, Wookiekal meg Ewokokkal közel lehetetlen. A csillagközi kommunkációról meg ott Az Úr Hangja c. Lem írás - dióhéjban: megfejthetetlen rádiójelek. Hiszen ha tényleg idegen faj küldi, mi az esélye, hogy nekünk? És ha igen, mi biztosítja, hogy meg is érthetjük. Senki sem cáfolta még meg, hogy binárisan kódolt üzeneten kívül máshogy is lehet kommunikálni. Miért ne lehetne? Az internetet felépítő hálózatok világszerte elfogadott szabvány. Nem univerzumszerte elfogadottak - ergo egy teljesen más úton fejlődött faj teljesen máshogy fog kommunikálni, még akkor is ha feltételezzük, hogy rádiójelekkel teszi meg. Visszatérve az eredeti kérdéshez, káosz törne ki.
2012. jún. 30. 09:44
 14/14 anonim ***** válasza:

"Egyébként az agresszív fajelmélet igazolódik a Dragon Ball Z c. japán rajzfilmsorozatban, ahol a csillagharcosok egy spártai jellegű fajt képviselnek, ahol az említett értékek, erő, gyorsaság, intelligencia, egyszerre elvártak, és létszükségnek számítanak. Persze, el is pusztítják magukat (kivéve négy főt)."

Nézd meg újra, hogy legközelebb ne hordj össze hülyeséget.

2016. máj. 11. 02:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!