Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Mi okozza a dejavu érzést?

Mi okozza a dejavu érzést?

Figyelt kérdés
2011. márc. 29. 22:42
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
75%
Hiba csúszott a mátrixba xD
2011. márc. 29. 22:49
 2/12 anonim ***** válasza:
84%

én vmi olyasmit hallottam, hogy az egyik szem lassabban reagál egy nagyon picivel, és kétszer jut el az agyadba ugyanaz a kép. de ezek persze milliomod másodpercek.

persze ki tudja. mindenre megpróbálják ma ráhúzni a tudományos magyarázatokat, pedig nem mindennek van magyarázata

2011. márc. 29. 23:05
 3/12 anonim válasza:
86%
Az amikor egy hely/személy/tárgy/hang ismerősnek hat, pedig előtte soha nem is láttad/halottad előtte az életedben. Az erős piálás után meg ugye jön az anti-dejavu :D
2011. márc. 29. 23:05
 4/12 Fecc válasza:
73%

Dejavu-d van ?

Mekkora?

Megveszem ! :D

2011. márc. 29. 23:28
 5/12 A kérdező kommentje:
A kommentek nagyszerűek de ebből csak 1 írta le hogy mi okozhatja :D Én tudom mit jelent az hogy dejavu és én azt kérdeztem hogy mi okozza a dejavu-t . Aki ír az legyen olyan kedves vmi tudományosabb magyarázatot adni. Előre is köszönöm :)
2011. márc. 29. 23:38
 6/12 anonim ***** válasza:
87%

déjà vu

olyasmi, hogy egy régi élményhez társuló érzet idéződik fel, és úgy jelenik meg a tudatban, mintha pont ugyanígy már megtörtént volna, ugyanilyen képekkel- pedig csak az érzet, vagy annak is csak egy része ismétlődött

A 2 szem elmélet úgy tűnik, nem jó, mert vakoknál is van ez a jelenség:

[link]

2011. márc. 30. 00:41
 7/12 anonim ***** válasza:
75%
Az is csak Déjà vu, hogy úgy érzem, hogy már nyolcvanszor tették fel itt ugyanezt a kérdést?
2011. márc. 30. 05:08
 8/12 anonim ***** válasza:
81%
Nem a két szem, hanem a két agyfélteke eltérő működése okozza. Amikor ugyanazt a két agyfélteke közül valamelyik előbb dolgozza fel az információkat. És persze a dejavu egy "glitch" a Mátrixban :D
2011. márc. 30. 09:06
 9/12 anonim ***** válasza:
60%

kedves kérdező, adok én is egy ötletet. bár egy másik kérdésnél adtam ezt a választ.

Ahhoz, hogy az események változni legyenek képesek, szükség van valamire, amiben a nemhogy a változások összes lehetősége, de minden más is létezik egyszerre. azt jó tudni, hogy az amit mi időnek ismerünk az az események változása, váltakozása. Tehát mi pillanatról pillanatra élünk meg eseményeket, de mivel ezek alapban már léteznek egy nem megjelent állapotba, ezért olykor-olykor megeshet, hogy az egyén, mivel képes belekukkantani ebbe a dologba, amibe minden benne van, ezt öntudatlanul megteszi, és ekkor úgy érzi, mintha kétszer élné meg az eseményt...egyfelől tapasztalja(fizikailag), és egyfelől pedig tudja(mentálisan) ebből a forrásból, és mivel ez egy időpontban(pillanatban) zajlik le, akkor érzi azt az egyén, mintha már megtörtént volna. :)

üdv

26/F

LastOne.Left

2011. márc. 30. 10:09
 10/12 anonim ***** válasza:

Többször volt már a kérdés, és ott vannak a jó válaszok is.

De ja vu érzésem van...

2011. márc. 31. 00:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!