Mi okozza a dejavu érzést?
én vmi olyasmit hallottam, hogy az egyik szem lassabban reagál egy nagyon picivel, és kétszer jut el az agyadba ugyanaz a kép. de ezek persze milliomod másodpercek.
persze ki tudja. mindenre megpróbálják ma ráhúzni a tudományos magyarázatokat, pedig nem mindennek van magyarázata
Dejavu-d van ?
Mekkora?
Megveszem ! :D
déjà vu
olyasmi, hogy egy régi élményhez társuló érzet idéződik fel, és úgy jelenik meg a tudatban, mintha pont ugyanígy már megtörtént volna, ugyanilyen képekkel- pedig csak az érzet, vagy annak is csak egy része ismétlődött
A 2 szem elmélet úgy tűnik, nem jó, mert vakoknál is van ez a jelenség:
kedves kérdező, adok én is egy ötletet. bár egy másik kérdésnél adtam ezt a választ.
Ahhoz, hogy az események változni legyenek képesek, szükség van valamire, amiben a nemhogy a változások összes lehetősége, de minden más is létezik egyszerre. azt jó tudni, hogy az amit mi időnek ismerünk az az események változása, váltakozása. Tehát mi pillanatról pillanatra élünk meg eseményeket, de mivel ezek alapban már léteznek egy nem megjelent állapotba, ezért olykor-olykor megeshet, hogy az egyén, mivel képes belekukkantani ebbe a dologba, amibe minden benne van, ezt öntudatlanul megteszi, és ekkor úgy érzi, mintha kétszer élné meg az eseményt...egyfelől tapasztalja(fizikailag), és egyfelől pedig tudja(mentálisan) ebből a forrásból, és mivel ez egy időpontban(pillanatban) zajlik le, akkor érzi azt az egyén, mintha már megtörtént volna. :)
üdv
26/F
LastOne.Left
Többször volt már a kérdés, és ott vannak a jó válaszok is.
De ja vu érzésem van...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!