Mekkora sebességgel süvít egy pisztolygolyó?
Én úgy tudom 250-300 m/sec átlag egy kis pisztoly lövedék sebessége.
Egy Ak 47-esnek kb 600m/sec,míg egy komolyabb távcsöves mesterlövész puskának max. 800 m/sec torkolati sebessége van
1000 fölött nem igazán vannak,az már iszonyatos tűzerő.
ezek speciális lövedékek, és nem az átlag. Igaz, az én 1800 m/s sebességű lövedékem se az(hiszen ezek harckocsi lövedékek, amik azért nem pisztoly lövedékek).
maci
A marok-lő fegyverek hangsebesség körüliek(330m/s),de inkább alatta van a legtöbbje,és a hatótávjuk 2-300 m,ezen "túl" már halálos sebet is nehezen okoz.
Az emberi kéz csukló egyszerűen nem bírna nagyobb tűzerőt vissza tartani,ezért értelmetlen lenne nagyobb tűzerőt biztosítani egy pisztolynak,a kis fegyver szétrobbanásának veszélyéről nem is beszélve.A rövid csőnek extrém vastagnak kéne lennie,a nagy terhelés miatt.
Azt hiszem jól válaszoltam 3.ik-ként,ha tud valaki 1km/-s torkolati seb. pisztolyról linkje azt "igazán szívesen" megnézném.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!