Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Ez jó mikroszkóp? (Kérdésed...

Ez jó mikroszkóp? (Kérdésed túl rövid, a magyarázatod hosszú. )

Figyelt kérdés

[link]

A 64x-160x-640x nagyitású tipus érdekel.

640X-es angyitásal "miket" tudok nézni?

2011. márc. 26. 12:57
 1/3 anonim válasza:

Ilyenkor szokták feltenni a kérdést mire szeretnéd használni?

Ezeket a típusokat általában csak rövid ellenőrzésre használják. Az embernek az a legkellemesebb, ha két szemmel nézheti a mintát. Itt több órára gondolok.

640X nagyítás elég nagynak számít már. Sajnos ennek hátránya is van mivel a mintát tökéletesen egy síkba kell tenni a lencsével mert különben fél kép életlen lesz.

Nincs rajt tárgylemez mozgató. Ez is eléggé zavaró tud lenni. De ebben az árkategóriában elég jónak mondható.

Egy jól preparált metszeten sejteket biztos meg tudod különböztetni egymástól. Talán még a sejtmag is látszik.

Sajnos nem biológus vagyok így nem vagyok biztos benn.

2011. márc. 26. 14:27
 2/3 A kérdező kommentje:

Gimis vagyok, és majd biológus szeretnék majd lenni.

Már jó lenne saját szemmel látni amiröl olvasok. :)

Sajnos a max ár amit fizethetek az 35.000. :(

2011. márc. 26. 15:05
 3/3 anonim ***** válasza:

Szerintem kezdésnek, otthoni használatra teljesen jó. Az egyetemen a hallgatói laborokban sem szoktak mindig jobbak lenni. Papucsállatkát, növényi sejteket simán fogsz tudni vizsgálni vele. Tény, hogy kényelmesebb 2 szemmel nézni, ha jól be tudod állítani, illetve a csavarós tárgylemezmozgató szintén jó, de ezek nélkül teljesen vígan meg tudsz ismerkedni a megfelelő mérettartományba eső dolgokkal. Sőt: "A tárgyasztal az alapváltozatban nem rendelkezik finommozgatással, ám a későbbiekben felszerelhető vele."

Meg egyébként is, szerencsésebb ilyen dolgokban az egyszerű, de használható modellekkel kezdeni, amin az ember megtanulja a működést, így utána értékelni és használni sokkal jobban fogod tudni a jobb gépeket. De, mondom, gimisként, (egyelőre) hobbinak ez tökéletes. Ráadásul a mikroszkóp egy elég értékálló dolog, szóval ha kinövöd, akkor elég kicsi veszteséggel el fogod tudni adni, hogy jobbat vehess. (Ellenben pl. egy laptoppal, amin sokkal nagyobbat bukna így az ember.)

Hajrá! :)

egy biológus

2011. márc. 26. 15:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!