Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Mi ez az ufótalálmány? Hogyan...

Mi ez az ufótalálmány? Hogyan működik?

Figyelt kérdés

Átverni sem tudom ...:S:S kiváncsi lennék a logikjára. :) köszönöm a segitséget :))))))

[link]

2011. márc. 22. 22:00
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Mégis honnan?

Talán gondolkodni kéne....

Mi is ennek a baromságnak a neve? "csodagömb"

Beírom a keresőbe, hogy "csodagömb" és láss csodát...

2011. márc. 23. 11:48
 12/18 anonim ***** válasza:

megnéztem a linket, sehol nem hivatkozik a dologra úgy, hogy csodagömb, ez a szó sehol nincs benne leírva, sem a hivatkozás címében, sem magában a linkben.

Te abból indultál ki, hogy te már láttad ezt máshol, ahol így nevezték, vagy volt már kérdés, ahol így volt nevezve, tehát tudtad a kulcsszót, amivel érdemes lehet utánakeresni, de ez egy olyan plusztudás, amit a kérdező meg nem tudhatott.

Az meg nem elvárható, hogy abból, hogy a link nevében benne van, hogy csoda1.swf, meg egy gömb van benne, összerakja, hogy akkor csodagömb név alatt biztos megtalálom - ha nem lenne ez az oldal, és mégis nagyon megszeretnénk találni a választ, akkor lehet, elképzelhető, hogy idővel ezzel is próbálkoznánk, ha épp eszünkbejutna (bár én pl. soha nem nézem a link nevét, és kétlem, hogy ezzel egyedül lennék), de pont az a lényge, célja az oldalnak, hogy fel lehessen ilyen kérdéseket tenni.

Továbbra sem értem, miért lett volna olyan förtelmes bún ezt a kérdést kiírni, magyarán céljának megfelelően használni az oldalt.

2011. márc. 23. 12:24
 13/18 anonim ***** válasza:

O bmeg az a 69% az nem én 69% vagyok, nem velem írogattál, ne keverd össze.

>"Tudhatják, hogy már feltették ugyanazt."

>Mégis honnan? A kérdés kiírásakor az oldal nem fogja felajánlani a korábbi ilyen kérdéseket, hiszen nincs egy egységes kulcsszó, ami alapján ki tudná őket keresni.

Leírtam, olvasni kéne: az Interneten jó eséllyel már leírták azt, amit te keresel. Így működik. Nagy, és nagyon sok ember ír rá. Mindig feltételezni kell, hogy valaki más már megkérdezte.

>Mégis hogyan? Tényleg érdekelne, hogy konkrétan írd le, hogy ha te találkoznál ezzel a kérdéssel úgy, hogy elképzelésed nem lenne a válaszról, hogy merre keresd, akkor hogyan próbálnád megkeresni.

EZT IS leírtam. Nem csoda, hogy a keresőt sem tudod használni, ha a sima szöveget sem tudod értelmezni. Leírtam: konkrétan ezt a kérdést szerintem sem könnyű megtalálni. A gond azzal van, hogy meg sem próbálják.

2011. márc. 23. 18:34
 14/18 anonim ***** válasza:

ember, két személyeskedés között arra már sajnálatos módon nem futotta, hogy leírd, hogy hogyan találnád meg - amit leírtál, az csak úgy működik, hogy te már tudod, mit keresel, úgy persze sokkal könnyebb, csak nem ez volt a feladat.

Nagyvonalúan bedobtad, hogy hát mivel tudom, hogy csodagömbnek hívják a dolgot, akkor erre rákeressek - na de hoppá, honnan is tudod, hogy így hívják? Mert persze, te, aki már találkoztál ezzel sok más helyen, te tudhatod, hogy ezen a néven is fut, csakhogy az adott linken sehol nem szerepel ez az elnevezés, tehát a kérdező ezt nem tudhatta.

Továbbra is érdeklődve várom, hogy szerinted hogyan kellett volna megtalálnia. És lehetőleg most igyekezzünk fair módon csak azokat az információkat használni, ami a kérdező számára is adott volt. Köszönöm, és érdeklődve várom.

Arra a felvetésre meg, hogy meg se próbálta, meg gondolhatta volna, hogy volt már fent: mégis honnan a francból? Mások nem bújják szabadidejükben a gyik-ot, nem tudják milyen kérdések vannak fent rajta. És még ha sejti is, hogy esetleg lehet, hogy már feltették valahol, azt már te is elismerted, hogy megtalálni nem egyszerű dolog, főleg, ha nem is lehet biztos benne, hogy valóban fent volt már valahol - más működő megoldással pedig nem tudtál előjönni.

És továbbra sem értem, ha adva van egy oldal, aminek az a célja, hogy ha valamivel kapcsolatban kérdésed van, akkor azt legyen, ahol felteheted, akkor miért kell leugatni valakit, aki feltesz egy számára új és érthetetlen dologról kérdést?

Ha van egy kérdés, amit nem tudok, és nem látom, hogy honnan nézhetnék utána, akkor miért nem rakhatnám fel, ha egyszer erre van az oldal? Meddig kéne rajta szöszölnöm, hogy szerinted méltó legyek kiírni ide, és hogy ne ugasd le a fejem? 2 órát? 1 napot? 1 hetet? Persze utána is leugatnád az eddigiek szerint, hiszen a kérdésből nem derül ki, hogy mennyit keresett utána.

Te még soha nem tettél fel itt kérdést? És annak nem lehetett volna utánanézni interneten - csak esetlegesen igen nagy munkával, sok kereséssel és utánaolvasással? Ezen az alapon az itteni kérdések zömét le lehetne ugatni.

2011. márc. 23. 19:17
 15/18 anonim ***** válasza:

Komolyan nem olvasod el amit írok? Vagy tényleg retardált vagy?

1) Az NEM ÉN VOLTAM. A 11.48.

2) NEM MONDTAM, HOGY EZT KÖNNYŰ MEGTALÁLNI.

3) ONNAN TUDOD, HOGY FENT VAN, ÉS ÉRDEMES KERESNI KÉRDEZÉS ELŐTT, MERT TUDOD, HOGY AZ INTERNETEN MINDEN FENT VAN.

Köszönöm. Többet nem írok, mert hülye vagy, vagy olvasásképtelen, vagy troll. Egyik sem egy szép dolog.

2011. márc. 23. 20:11
 16/18 anonim ***** válasza:

ember, akkor viszont nem értem, hogy mit jössz azzal, hogy megmondtad, hogy hogyan keressen utána, meg még annyira sem válaszoltál erre, mint a másik 69%os (gondoltam, ha már azt írtad, hogy erre válaszoltam, akkor az a 69%os vagy, aki legalább próbálkozott ezzel, és nem az, aki még csak nem is próbálkozott vele - tudod, nekem innen nem olyan egyértelmű, hogy az a 69ö%os, az most melyik is).

Szóval továbbra is várom, hogy ha személyem gyalázásában tartanál némi szünetet, és megtisztelnéd szegény szerény értelmi képességű személyemet, hogy megosztod, te mégis egészen konkrétan hogyan kerested volna meg?

Majd ha erre az amúgy nem túl összetett kérdésre képes volták válaszolni, akkor pofázhatsz.

Ha arra vered a micsodádat, hogy miért nem kereste meg, nosza mutasd meg, hogy mégis hogy kellett volna. Mert az nagyon szépen hangzik, hogy valahol fent van a neten, csak ez kutyagumit nem ér, ha nem tudsz utánakeresni, tehát ez az érv csak akkor él, ha tudsz mutatni értelmes módot, amivel meg lehetett volna találni értelmes idő alatt.

És azt is jó néven venném, ha a többire is kegyeskedne őméltósága az ő nagy értelmével (ami csak úgy csillog a válaszaiból) válaszolni, hogy mégis mi a jó édes lópikulát ne rakhatná ide ki, ha egyszer érdekli a válasz, és nem triviális utánanézni?

De tényleg, te még soha nem tettél fel ide kérést? Mert ha igen, mégis hogy merészelted, hiszen az INTERNETEN MINDEN FENT VAN, miért nem kerestél utána?

Amúgy szintén erről az interneten minden fent van dologról jut eszembe, múltkor találtam egy tök érdekes játékot, valami flashjáték volt, és az volt a poén benne, hogy ilyen repülő reneszánsz kori gépekkel kellett harcolni egymás ellen a hozzájuk erősített fegyverekkel (kard, lándzsa vagy buzogány). Nem emlékeszem a címére, de mivel ugye tudjuk, "HOGY AZ INTERNETEN MINDEN FENT VAN", tehát ennyiből meg tudnád nekem keresni? (hogy értsd miről van szó, a kérdező számára is kb. hasonló mennyiségű információval bírt a kérdésről, hogy marha jó, hogy valahol fent van a neten, de mégis hol a francba keressem a világhálón, ha még megfelelő keresőszavakat se tudok hozzá)

2011. márc. 23. 20:47
 17/18 anonim ***** válasza:

"2) NEM MONDTAM, HOGY EZT KÖNNYŰ MEGTALÁLNI. "

akkor miért kínlódjon feleslegesen csomót (és jó eséllyel hiábavalóan), ha egyszer erre van ez az oldal, hogy itt meg tudja az ilyeneket kérdezni?

2011. márc. 23. 20:54
 18/18 anonim ***** válasza:
what?
2011. szept. 21. 06:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!