Afrikában relytélyesen eltűnt urán?
Tanárom azt mesélte, hogy afrikában volt/van egy bánya, ahonnan hiányzik urán, és nem tudják, hova tűnt.
A változat: Az ufók vitték el.
B változat: titkos kísérleteket végeztek, és ebből alakultak ki a mutációk (Mint pl a fantasy lények: sellők, kentaurok stb.)
Mert ugye lehet ilyenről hallani néhány tévén, hogy a férfi egész arca csupa szőr, mint egy farkasemberé, vagy ugyan ez a tanár mesélte, hogy fotókiállításon volt olyan nőről kép, akinek malac arca volt, nyaktól lefelé meg normális ember.
Végül is, a mondáknak eredniük kell valahonnan, és cirkuszok is sok csodabogarat mutogattak/mutogatnak.
Mit gondoltok?
Linkelnétek olyan oldalt, ahol olvashatok erről?
A történet le van írva például Makra Zsigmond: Sugárözönben élünk című könyvében is. A Gabon köztársaság Oklo nevű bányájából származó uránérc U238-hoz viszonyított U235 tartalma kisebb volt, mint a megszokott 0.72%.
Az okára viszont hamar rájöttek. Az itteni érc urántartalma rendkívül magas (25-40%!). Az U235 koncentráció a Föld korai szakaszában, kb. 2 milliárd évvel ezelőtt, itt annyira nagy volt, hogy a láncreakció magától beindult és ekkor az U235 egy része széjjelbomlott.
Ha a tanárod nem ezt magyarázta órán, akkor két lehetőség van:
A változat: elalszol az órákon és hülyeségeket álmodsz.
B véltozat: a tanárodnak sürgősen továbbképzésre van szüksége.
Na végre! Valaki megcsippentette a fonalat...
Igen. Itt-ott hallanak ezt-azt bizonyos "agyalgók" (jobb szó most nem jutott eszembe) és kész is a "modern" mítosz.
A "mítosz" kifejezés tudom hízelgő.
A hetvenes években volt egy cikk az Élet és Tudomány című hetilapban erről.
Amit kapásból most találtam:
Ha nem tetszik a "forrás", akkor:
dellfil
23:01
Na szép, szép a magyarázat, de egy kis ufót belekeverhettél volna. Anélkül nem ér semmit.
Belekevertem volna én UFO-t kedves Kinga79, de az orvosom eltiltott ettől. Tudod az erős UFO allergiám miatt. :D
dellfil
Bocs az offért, de nem relytélyesen, hanem rejtélyesen.
Nem afrika, hanem Afrika.
Amúgy szerintem C. A fantasy lények az emberi fantázia szülöttei. Van olyan betegség, hogy sokkal több és erősebb a szőr az emberek arcán, de semmi köze az afrikai uránhoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!