Adott egy relatív pont térben és időben annek a pontnak a méretét (térfogatát) növejük de a külső felvett doboz méretét meghyagyjuk eredetiben. Mi lesz belőle?
Nem értem a kérdést... Mi ez a doboz? ez a pont körül lenne vagy hol? Aztán egy pont addig pont, amíg a mérete kiterjedés nélküli. Nem tudod a méretét növelni tehát. Kicsit pontosítsd már a kérdésedet...
maci
Szétfeszíti a dobozt. Vagy nem értem a kérdést :)
Ha egy adott dobozban (aminek fix a mérete) van egy növekvő nagyságú test, (mert ha térfogata lesz, már nem pont) akkor a doboz egy idő után kicsi lesz. Ez szerintem eléggé egyértelmű :)
a pont kiterjedés nélküli -tehát a mérete 0
akárhányszorosára növelhetem a térfogatát...
Hogyan terjesszem ki? Esetleg azt tudom tenni, hogy a 3 dimenziós térben az 'A' ponttól egyenlő 'd' távolságokra felveszek még 3 pontot (B1, B2, B3) úgy, hogy az B jelű pontokból az A ponton átmenő egyenesek derékszöget zárjanak be. Aztán B1B2B3 egyenlő oldalú 3szög súlypontjától (legyen S) SA távolságra és B1-től B1A távolságra is felveszek egy pontot, legyen C. Na, AB1B2B3C egy 'd' oldalhosszú kocka. Ha 'd'-t növelem, akkor már tudom növelni a kocka térfogatát.
Vagy olyat is tudok, hogy felveszem az 'A' ponttól 'r' távolságra lévő pontok alkotta kört és kiszámolom a térfogatát. Erre gondoltál?
Hogy érted azt, hogy "tedd relatívvá"?
Ha arra gondoltál, hogy a pont mégis rendelkezik térbeli kiterjedéssel,(rossz szóhasználat), és gőmbbé növekedik, továbbá, a gőmb bármilyen elemből áll, és anyagutánpótlása korlátlan, ellenben a kiterjedése a doboz által a totalitásig korlátolt, akkor egy idő után az anyag a szingularitás állapotába jutna, tehát gyakorlatilag egy kocka alakú fekete lyuk alakulna ki, ami kb. 40 qudrillió tonna /cm3 sürüségű lenne.
Ezután nem tudom mi lenne vele, mert több anyagot ha tolsz bele, akkor az energia formájában távozna, ez vagy növelné a méretét, vagy kisugározná, de egy ponton túl nem tudsz anyagot préselni bele, mert lehetetlen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!