Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Csapvízből hő energia, ti ezt...

Csapvízből hő energia, ti ezt elhiszitek?

Figyelt kérdés

http://www.youtube.com/watch?v=X3G2iV477Ns

Lehet le vagyok maradva,az ég világon semmit nem hallottam még erről,a napiszar.hu-n találtam a videót,ebben a pillanatban.

A videóban egy magyar elektromérnök találmányát láthatjuk amivel sima csapvízből hő energiát állít elő,ami alkalmas lehet hegesztésre,kocsik,repülők meghajtására.

Ezzel az eljárással 1L csapvízzel akár 100km-t is megtehetne a kocsi,rendkívül környezet barát (tiszta),biztonságos ám ami a legfontosabb olcsó technológia lenne...A feltalálónak 500 Millió forintra lenne szüksége a tervek tökéletesítésére ám gyönyörű szép országunk erre nem áldoz,azt mondja nincs pénz rá.

Így a feltaláló be fektetőket keres,ám az sem lehetetlen hogy el adja a találmányt külföldre.De szeretné itthon tartani,mert ez a technológia kétség kívül fel lendíthetné a magyar gazdaságot...stb.De az ország nem áldoz rá.

Ti ezt elhiszitek?

Valaki tud valami infót arról hogy most mi van ezzel a találmánnyal és a feltalálóval?

2011. márc. 2. 12:43
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:

"De ez a feltaláló a felvételen be mutatta hogy csapvízből képes annyi hőenergiát elő állítani hogy azzal lyukat égessen egy fém lemezre"

Például nagy nyomású vízzel lyukat lehet vágni, csak kell egy készülék, ami a nagy nyomású vizet előállítja.

Azt is készséggel elhiszem, hogy valamilyen vízalapú ívhagesztő lángot sikerlt feltalálnia a bácsinak. Csakhogy az ehhez szükséges energiát valószínűleg az a nagy koffer tárolja, ami egy vezetéken át a kis kézi készülékhez van csatlakoztatva.

Tehát biztos vagyok benne, hogy nem a vízbontásból fedezik a dolog energiáját, hanem egy töltött akku van a táskában, annak az energiája állítja elő ezt a magas hőfokú, a bácsi által vízplazmának nevezett izét, amiről készséggel elhiszem, hogy létezik.

De az akkut mivel tölti fel a bácsi? Gondolom hazamegy és rádugja a töltőre, ami persze az erőműben előállított energiát tunkolja bele az akkuba. Tehát összességében, ha az egész kütyüt nézzük, akkor nem termel energiát, hanem csak felhasznál.

2011. márc. 2. 15:21
 12/25 A kérdező kommentje:

Én tiszteletben tartom a véleményetek.Nem állítom hogy igaz,de azt sem hogy nem.Viszont úgy gondolom hogy a történelemben elég sok példa van arra hogy a legzseniálisabb találmányok és felfedezések amik alapjaiban rengetik meg az elfogadott ismereteket,mindég nehéz bizonyítani és rengeteg ellenmondásba ütközik.. Ebből tanulva mégha pénzem nincs is rá,de nyitott maradok arra vonatkozóan hogy lehet valóság alapja annak amit ez a csávó állít...És nem feltétlenül biztos hogy kapva kapnának érte,elvégre a jelenlegi technológián az olajra,gázra,elektoomos áramra épül.Hatalmas vállalatok épültek ki ezeken a területeken és nem beszélve a részvényesekről..Hamrabb kapna a csávó 500 milliót hogy felejtse el,égesse el a terveket minthogy megvalósítsa...

Kinga79:

A demokráciáról meg annyit,hogy engem eddig még nem kérdeztek meg hogy hozzá járulok-e az elitéltek ellátáshoz a börtönökben vagy hogy hozzá járulok-e a képviselők több milliós szolgálati kocsijához,személyes benzin költségeihez és inkább egy kórház támogatásához fordítanám-e a közpénzt vagy munkahely teremtésre Vagy téged kérdeztek?Mert engem nem.És erről sem kérdeztek csak eldöntötték hogy nem.Akkor milyen demokráciáról beszélsz?

2011. márc. 2. 15:25
 13/25 anonim ***** válasza:
100%

Az oké, hogy a hidrogén ég, és 140MJ/kg az égéshője. De miután elégett, víz lesz belőle. A vizet csak energiabefektetéssel lehet elemeire bontani, ami energiát ideális körülmények között a kapott H2 tökéletes égésével visszanyerhetünk.

Tehát a hidrogén azér egyenlő jósokenergiával, mert jósokenergiáját megkapjuk ha pl.: vizet csinálunk belőle.

A víznek meg vissza kell adni azt a jósokenergiát, hogy a H2ből újra kinyerhető legyen.

De lehet én vagyok a hülye, megyek és kivágom a jeles kémiát az indexemből.

2011. márc. 2. 17:09
 14/25 anonim ***** válasza:
93%

„a történelemben elég sok példa van arra hogy a legzseniálisabb találmányok és felfedezések amik alapjaiban rengetik meg az elfogadott ismereteket”

Ez egy ismert hozzáállás, tehát arról van szó, hogy higgyünk neki, szavazzunk bizalmat, mert ki tudja. Minden hihetetlen dolgot állító ember ezzel a hozzáállással él vissza. Hiszen mit veszthetünk? Mi az a rongyos félmilliárd az ígérethez képest? Nagyjából ugyanez az elv hajtja azokat, akik évtizedek óta lottóznak. Hiába lehet tudni, hogy a lottó az emberek 99,999%-ának veszteséges, és hogy egyedül a cég nyerhet vele tartósan és biztosan, mivel mindig van egy kis esély hogy pont én leszek az a 0,001% nyertes (évente kb 1-3 alkalommal van telitalálat), ezért nagyon nagyon sokan lottóznak.

És pont ez az a mentalitás, ami úgy látszik, hogy az emberekben benne van, ami miatt a csalók és szélhámosok egyáltalán létezhetnek.

Az egésznek az alapja, hogy meg kell csillantani a reményt, meg kell nevezni a kétség kívül borsos, de a reményhez képest elenyésző árat, és máris dől a lé. Akkor is, ha józanul végig gondolva hülyeség az egész.

Gondolj bele, hányan dőltek be eddig a telefonkártya csalásnak. A csaló felhívja a célpontot, hogy nyert 1000000 forintot, de csak akkor tudják átadni, ha igazolja magát. Igazolásként pedig vennie kell egy 20000 forintos feltöltő kártyát és be kell olvasnia az azonosítóját. A gyanútlan (azaz naiv) célpont persze boldogan befektet 20000-et az 1000000 reményében. Beolvassa a számot, amivel a csaló feltölti a saját telefonját. És ennyi volt, a naiv áldozat bukott 20000-et, mivel ő már nem fogja tudni felhasználni a kártyát.

A történet itt is ugyanaz. A naiv célpont (esetünkben te, és mindenki aki bedőlt) elképzelitek a világot kőolaj, benzin és nyomor nélkül. Mi ehhez képest az a kis pénz, amit be kéne fektetni? Semmi. Még az is lehet, hogy emberünk nem direkt csaló, csak egy jóindulatú lüke.

Hogyan lehetleleplezni egy ilyen trükköt? Végig kell gondolni azt, hogy egy ilyen felfedezés mit zár ki. Nem az a lényeg, hogy elképzelhető-e, vagy hogy mit kapunk, ha igaz. Hanem hogy mi minden lesz hamis, amiről eddig azt gondoltuk, hogy igaz.

Példa: Ha valaki azt állítja, hogy az ég sárga, akkor ez minden egyéb színt (kék, zöld, lila stb) kizár. Ha valaki előállna ezzel a felfedezéssel, akkor a hozzád hasonlók azt mondanák, hogy persze, adjunk pénzt rá, ki tudja, hátha igaza van. A hozzám hasonlók azt mondanák, hogy vajon lehet-e az ég sárga, ha biztosan tudjuk, hogy kék. A kékség kizárja a sárgaságot. Vajon lehet-e, hogy annyi adat és információ, ami a kékséget alátámasztja, az mind hamis legyen, és csak egyetlen zseni jött rá, hogy az ég sárga?

Ha ennek a vízautós embernek igaza van, akkor az energiamegmaradás, az egész fizika, az egész kémia úgy hülyeség, ahogy van. Nem csak pár betűt kéne áthúzni, ki kéne dobni az egészet a fenébe. Ha ennek az embernek igaza lenne, akkor naponta kéne lufiként lebegő vasgolyókat látnunk, naponta kéne a mészkőhegységeknek gyémánttá változniuk, a hajszárító áramot termelne fogyasztás helyett, nem lenne szükségünk ételre, stb. Ezek ugyanis mind következnek abból, hogy a világ alapjaiban ott figyel a megmásíthatatlan törvény, az energia megmaradása. Most akkor vajon melyik az igaz? A vízautó, vagy az energiamegmaradás, annak minden következményével együtt? Mert a kettő kizárja egymást ugyanúgy, ahogy az ég sem lehet egyszerre kék is és sárga is. Dönteni kell.

2011. márc. 2. 17:13
 15/25 anonim válasza:

okos modszer

engem meggyozott

csak abba ketelkedek h ojan merteku energiat kepes eloallitani egy liter viz h 100 km et menyen az auto

maskepp egesz jo otlet

2011. márc. 2. 17:22
 16/25 anonim ***** válasza:

Szerintem esélyt kellene neki adni,dobjuk össze azt a nyamvadt 500 milliót,és majd meglátjuk mi sül ki belőle!?

Ha 1 millió Magyar ember fejenként beleadna 500 Ft-ot,akkor meglenne ez az összeg.(nekem ennyit megérne akkor is,ha nem lenne belőle semmi)

2011. márc. 2. 18:37
 17/25 A kérdező kommentje:

Rendben van,utána néztem a dolognak és a következő a szituáció:

Gróf Spanyol Zoltán 27 országban szabadalmaztatta a találmányát és elküldte a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem és a Miskolci Egyetem-nek hogy írjanak egy szakvéleményt róla.

Az egyetemek ki adtak egy szakvéleményt amiben el ismerték a találmányt.És 3 hónap volt arra hogy szakvéleményt illetve a találmány hitelességét megtámadják.

Nem érkezett támadás senki részéről.

A feltaláló az országhoz fordult támogatásért,ám elutasítást kapott azzal az indoklással hogy "nincs pénz".

Ám ezzel egy időben több ország is felajánlotta hogy megvásárolja a szabadalmi jogokat és a terveket,de a feltaláló nem kívánt élni ezzel a lehetőséggel mert ő Magyarország számára szeretné ezt a találmányt megtartani és hozzá fogott hazai befektetőket keresni.

Ez után a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem és a Miskolci Egyetem közzé tett egy közleményt amiben kijelentette hogy amit a feltaláló állít hazugsák,a szakvéleményt meghamisította és ők soha nem kaptak megkeresést a találmányt illetően.

A külföldi érdeklődök érthető okokból vissza vonták az ajánlatot miszerint megvásárolnák a szabadalmat és a

szabadalmi iratok furcsa mód eltüntek mintha soha nem szabadalmaztatták volna ezt a találmányt.

A feltaláló végül a magyar néphez fordult támogatásért.

A hazai és külföldi fizikusok,tudósok hazug csalónak nevezték a feltalálót aki csak a kis embereket

szeretné kifosztani azzal hogy tőlük kér támogatást és cserébe egy ilyen esélytelen dolgot ígér...

Gróf Spanyol Zoltán az állítólagos találmányával együtt feledésbe merült.

Nos,tiszta sor ez egy hazugság és amit állít egy nagy zagyvaság,semmi értelme,*ülyeség.

Gróf Spanyol Zoltán egy csaló aki még csak nem is ért ahhoz amit állít.

Nah igen,viszont 2 dolog egy kicsit szúrja a szemem.

1,a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem és a Miskloci egyetem azt állítja hogy nem keresték

meg őket.Ha viszont nem keresték meg őket,akkor mégis mit hamisítottak meg ha nem is adtak ki semmit?

Nem azt írták "hamisítvány" hanem "meghamisította".És ha már hamisítvány volt,miért nem a 3 hónap alatt szólaltak fel vagy támadták meg a találmány hitelességét?Miért csak utána?

2,azok az országok akik meg akarták venni a szabadalmi jogokat,feltehetően látták hogy van szabadalmi jog.

Máskülönben mit akarnak meg venni?És ha látták akkor hova lett?

Nos,szerintem tiszta sor mire szeretnék ki lyukadni,Gróf Spanyol Zoltán és találmánya egy össze esküvés

áldozata lett ahogy a nagykönyvben meg van írva "befolyásos emberek a saját pozíciójukat,vagyonukat,befolyásukat

az emberiség érdekei elé helyezik".Elvégre ez a találmány az egész világot befolyásoló és azt irányító iparágra jelentett

veszélyt ezért szerintem nem lehetetlen....Nah de persze ez csak spekuláció mint ahogy ez a találmány maga.

Minden esetre az biztos hogy a találmány rengeteg ellentmondásba ütközött ám hivatalos szakvélemény formájában senki nem cáfolta meg a hitelességét és nagy veszélyt jelenthetett volna az olajiparra és olyan gyorsan tünt el,mint amilyen gyorsan felbukkant.

Lehet volt igazság alapja lehet nem.Gróf Spanyol Zoltán lehet csaló,lehet hogy nem.Jelenleg minden érv ellene és a találmánya ellen szól,de ahogy írtam előtte ez már egy jól ismert történet,persze ezzel nem azt mondom hogy akkor a történet vége is az...

Ezt már nem tudjuk meg,csak majd ha elfogy az összes kőolaj és az emberiség rá lesz kényszerítve egy alternatív üzemanyag forrásra és minden ötletet,lehetőséget,bármilyen lehetetlennek is tűnjön,számba vesznek és alaposabban megvizsgálnak...

Köszönöm a hasznos hozzászólásokat.

2011. márc. 2. 18:40
 18/25 anonim ***** válasza:

Ez így elsőre (és másodikra is) akkora baromság, hogy kilóg a monitorról.

Én csak egyetlen egy dolgot kérdeznék a feltaláló úrtól:

Hogyan éri el, hogy a víz (a motor mellett, akárhol...) felbontódjon. Szépen kéri, esetleg csúnyán ráparancsol...

Mert én értem, szép és jó, hogy a hidrogén tiszta energia, sok E-t ad és nagyon fasza. De mitől dobja ki magából a víz a hidrogént?! Ahhoz energia kell bakker...

2011. márc. 2. 19:16
 19/25 anonim ***** válasza:
72%

"Ha viszont nem keresték meg őket,akkor mégis mit hamisítottak meg ha nem is adtak ki semmit?"

Itt egy szón lovagolsz, amit te úgy értelmezel, hogy meghamisítani csak valamit lehet. Közlöm veled, hogy ez a szó akkor is használatos, ha nincs is "eredeti". Iratokra szokták használni, pl meghamisította a céges taggyűlés jegyzőkönyvét = akkor is használható, ha nem is volt céges taggyűlés. Vagyis nem kell hozzá egy "eredeti" dokumentum.

"feltehetően látták hogy van szabadalmi jog.

Máskülönben mit akarnak meg venni?"

Vagy csak feltételezték, ugyanis őket is félre lehet vezetni. Nem fognak rohanni a szabadalmi hivatalba, hogy tényleg van-e ilyen, hanem első körben hisznek a feltalálónak, és közlik a vételi szándékot. Az ellenőrzés csak később jön.

Vagy az is lehet, hogy az egész egy hazugság. Tudod amikor házat veszel, elkezdesz alkudni mondjuk 10 millióról 9,5 millióra, akkor valahogy "hirtelen" mindig jelentkezik egy másik vevő telefonon, aki akár megadná a 10-et is. Ősi trükk.

Szóval a szerző saját történetét ne hidd el. Keress rá másik független forrásból. Az a baj, hogy mindent tényként kezelsz, amit a szerző a saját oldalán állít. Ha egy dologban hazudik, akkor valósíznűleg az egész köré épített oldal hazugság.

2011. márc. 2. 21:29
 20/25 A kérdező kommentje:

Amit írtam nem a feltaláló oldalán találtam,ott nem is kerestem.Hanem úgy google-ztam ösze hazai és külföldi hír portálokból az infót...A szabadolammal kapcsolatban pedig azért gondolom hogy "látták" mert például a hírportálok azzal érveltek "ellene" hogy a szabadalmi hivatalok honlapján is fel lehet kutatni a szabadalmakat és sehol nincs szabadalma Gróf Spanyol Zoltán nevén erre a találmányra.Más találmányokra van,de erre nincs.Ezért gondolom hogyha másnem így online rá tudtak keresni ...de mind1

Nem tényként kezelem,természetesen én is jobban hajlok afelé hogy ez egy hatalmas átverés..Szóval azért nem vagyok ennyire naív..Csak jó bele gondolni hogy ez bárcsak igaz lenne és próbálom valahogy a pozitív oldalát nézni próbálok nyitott maradni hogy hátha...De sajnos végeredményben ha a másik oldalát nézem ez inkább átverés,elvégre ha tényleg sikerült vízzel működő hegesztőt és kocsit létre hoznia akkor hogy nem bírt egyetlen komoly befektetőt sem és a tudós társadalmat meggyőzni még ha zagyvaság is amit mond.És miért kis falukban pár tucat fős csoportok előtt és videókban próbálja bizonyítani hogy ez már pedig működik..Ha erröl az oldalról nézem az alapján amit sikerült eddig megtudni róla,végülis igen..Ez egy *aromság.Teljesen hihetetlen.És inkább csalónak néz ki mint feltalálónak.

A történelem során ha szavakkal,számokkal nem is de tettekkel tudták bizonyítani a legőrültebb feltevéseket is.Ha neki tettekkel sem sikerült,márpedig próbálta akkor ennek nem lehet sok valóság alapja,legalábbis nem olyan formában ahogy ő beállítja:)

2011. márc. 3. 00:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!