Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Szerintetek lesz világ vége?

Szerintetek lesz világ vége?

Figyelt kérdés
2011. febr. 18. 17:13
1 2 3
 21/25 anonim válasza:

22:56 - Az Ószövetség utal metaforikusan ezekre. Tekintve, hogy ezek a kifejezések akkoriban még nem léteztek, de az akkor élt ember (gondolj csak a barbár népek által leigázott magas tudású civilizációkra) nem volt hülye, sőt, volt, amit jobban tudtak, mint mi most, és ha nem irtják ki azokat a kultúrákat, előrébb járnánk tudásban (például a papírt is 2-szer találták fel, előbb Kínában, majd évszázadokkal később Európában egymástól teljesen függetlenül). Nyilván nem használhatták az akkor élt emberek a mai "modern" kifejezéseket, más volt a szókészletük, de ez nem jelenti azt, hogy nem tudták, és nem írták le valamilyen általuk ismert formában, képekben, kifejezésekkel. Az, hogy valaki ezekről nem tud, csak annyit jelent, hogy nem ismeri elég jól azt, amiről beszél (jelen esetben a Bibliát). Én nem fogok idézgetni, nem vagyok "Jehova tanú", inkább azt mondom, aki nem hiszi, járjon utána, ne legyünk lusták...

A "világvége jóslat" is utal arra, hogy ezek az emberek tulajdonképpen nagy tudással rendelkeztek (hiszen köztudott, hogy naponta születnek és pusztulnak a világegyetemben égitestek, amit egy bolygó esetében természetesen éghajlati változások előznek meg - említett katasztrófák - és ez a sors vár a mi naprendszerünkre is, de nem tudjuk, hogy pontosan mikor, viszont egyszer biztosan be fog következni).

2011. febr. 18. 23:16
 22/25 anonim ***** válasza:

Nos, szeretném kezdésnek megjegyezni, hogy a Nibiru, vagyis az X planet létezik, a Nasa honlapján is regisztrálva van. Viszont az, hogy ez okozná a Föld végét, az már kitaláció, ugyanis pályája szerint 3500 évente elhalad a bolygónk mellett. Szóval számoljuk ki, hol is lennénk, ha ez a bolygó felelne a végünkért...

A maják jóslatáról pedig annyit, hogy nem biztos, hogy világvégét akarták így jelölni, csak mint valaki előbb említette, nem ismerték az öröknaptárat.

A Bibliáról pedig... Nem akarok megsérteni senkit sem vallási meggyőződésében, de előbb bizonyítsák be, hogy az, amit a múltban leírtak, igaz volt (pl.: a víz vérré változtatása) és utána esetleg hinni fogok abban, hogy a jövőről is igazat mondhat.

2011. márc. 3. 19:50
 23/25 anonim ***** válasza:

"A Nibiru miatt lesz világ vége 2012-ben?

2009. augusztus 10.

...1983-ban a NASA bejelentette, hogy megtalálták a tizedik bolygót... A NASA később helyesbített, és azóta is cáfolja a tizedik bolygó létezését. Tudományos módszerekkel még senki nem bizonyította, hogy volna. A találgatások és az elméletek viszont elkezdődtek, és számos történet született arra vonatkozóan, miért is jön el a világ vége épp 2012-ben."

Szóval ennyit a Nibiruról.

"...bizonyos bolygók teljesen egyvonalban fognak felsorakozni december 21-én. Azt elfelejtik említeni, hogy ez minden évben előfordul… Kétségtelen, hogy most az úgynevezett „tökéletes együttállást” prognosztizálják, ugyanakkor 1997-ben sokkal tökéletesebb volt az együttállás, mint ami most jön, mégsem ért véget a világ."

"A maja kalendárium:

Igen, elképesztő a tudásuk. Valóban, az általuk használt számrendszer, és az idő mérésének rendszere szerint 2012-ben véget ér egy számítási ciklus. Ahogy a miénk is véget ért 999-ben, és aztán nem jött el a világ vége, hanem 1000-et írtunk. Így ha ragaszkodunk ahhoz, hogy a maja naptár nem megy tovább a bűvös 13-nál, akkor készüljünk fel, hogy újra 0001-et fog mutatni."

Hát, ilyenek ezek a világvége-elméletek. De hozzáteszem, én most 52 éves vagyok, és ha jól emlékszem, eddig 3 vagy 4 világvégét éltem már túl. Azaz ennyiszer jósolgatták már az én életem során is, hogy mindjárt vége a világnak. Ha jól emlékszem, a 2000 január elseje volt a legnagyobb. Eljön a Megváltó 2000 év után, és elkövetkezik az Utolsó Ítélet...

A fenébe, ebből is kimaradtam!

Pedro

2011. márc. 3. 20:18
 24/25 anonim ***** válasza:
Hát, akkor vagy te tévedsz vagy a NASA. [link]
2011. márc. 3. 21:36
 25/25 A kérdező kommentje:
előzőnek!:ez most akkor mit jelent?
2011. márc. 15. 08:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!