Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Mi lenne ha a számítogépet...

Mi lenne ha a számítogépet feltölteném desztillált vizzel és bekapcsolnám?

Figyelt kérdés
2011. febr. 17. 09:06
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
64%
Érdekes azt mindenki elfelejti hogy a számítógép alkatrészeiből pillanatok alatt annyi ion oldódik bele a vízbe hogy röhögve vezeti az áramot!Nagyon szép az elmélet csak a gyakorlat a lényeg!A fémek sorából a műanyagokból a panelből milliárd ion kerül pillanatok alatt a vízbe!A forrasztáshoz használt ón ólom vegyületről nem is beszélve!
2011. febr. 17. 14:45
 12/22 anonim ***** válasza:
Ugyanis annyit illő volna tudni ha tanítanák hogy minden oldódik a vízben csak kérdés hogy mennyire.Ezért használnak vezetőképességméréshez platina elektródot mert az a legkevésbé oldódik míg az ezüst réz sokkal jobban!
2011. febr. 17. 14:49
 13/22 anonim ***** válasza:
100%
Ezt nem felejtette el mindenki, csak kend nem olvasta el azt a megfejtőt, aki bemondta. Itt már rég nem arról megy a vita, hogy beoldódik-e kosz, hanem hogy eleve a desztvíz elég jó szigetelő-e.
2011. febr. 17. 17:20
 14/22 anonim ***** válasza:
Akkor a számitógéppel az történne mindha sima csapvízbe tennéd nem működne többet
2011. febr. 17. 17:46
 15/22 anonim ***** válasza:
fizikailag működnie kéne, de valószínűleg zárlatos lenne.
2011. febr. 17. 17:50
 16/22 A kérdező kommentje:

Akkor a desztillált víz nem jó mert az alaplapból kioldja az ionokat ezáltal vezetőképes lesz és zárlatot okoz. Amúgy nagyon szépen köszönöm a tájékoztatást minden egyes válaszolótól.

Megmondom miért kérdeztem. A fő cél az lenne hogy olyan számítógépet csinálnék ami inkább egy akváriumra hasonlít mint egy számítógépre. Az ötlet egy hobbicsoport együttes tárgyalásával valósult meg. Tehát valójában úgy kellene megoldani az egészet hogy az alaplapot és az egyéb kiegészítőkártyákat el kell szigetelni a folyadéktól, de a hűtést a folyadék végezze.

Az olaj azért nem jó mert nem átlátszó teljesen és iszonyatosan drága mulatság. Olajból is csak a trafó olaj lenne a legmegfelelőbb hisz átlátszó csak enyhén tea színű.

Na és az olaj nem vezeti az áramot ha nem steril az alaplap?

2011. febr. 17. 21:03
 17/22 anonim ***** válasza:
100%

az olajok nem vezetik az áramot használj egy szintetikus híg olajat így átlátszó enyhén sárgás és a táp ventilátora sem fog lefuladni benne.

Legolcsóbb a Gm olaja pl: [link]

2011. febr. 17. 21:54
 18/22 anonim ***** válasza:
Nekem tetszik az ötlet, de a hűtéssel szerintem nagyon sok bajotok lesz. Addig jó, hogy a processzorhűtő áramoltatja az olajat, de aztán amikor már az egész olajtartály meleg, akkor mit csinálsz?
2011. febr. 18. 00:56
 19/22 anonim ***** válasza:

00:56

A számítógépház felülete elég nagy lenne szerintem ahhoz, hogy ne melegedjen túl. Egy processzorhűtő maximum 1-2dm^2, a gépház ennél kb egy nagyságrenddel nagyobb.

Nagyságrendileg kiszámoltam, hogy mennyi idő alatt melegszik túl a hűtésre használt olaj. (15kg olajjal, 100W hőteljesítménnyel, 1,8 kJ/kgK hőkapacitással, 20°C T0 és 90°C Tmax-szal számolva, hőleadás NINCS belekalkulálva)

Tehát 15*1,8*70=1890kJ=1.890.000J

t=1.890.000J/100W=18.900s= 5 óra 15 perc

Tehát, ha emellé még némi hűtése is van a rendszernek (hőleadás), vagy ha több olajat és takarékos számítógépet használtok, használhatónak tűnik a koncepció.

2011. febr. 18. 16:05
 20/22 A kérdező kommentje:

Köszönöm a segítségeteket. Egy picit félre értettétek a dolgot, de ez az én hibám. A lényeg hogy nem lenne benne mechanikus alkatrész(hűtőventilátor)tehát teljes mértékben passzív lenne a számítógép hűtése. Tehát a hűtőborda által elnyelt hőt közvetlen az olaj közvetítené. Ebben nincs sem keringetés sem semmi. Ezt az egészet úgy képzeljétek el mintha lenne egy üres akváriumunk, ezt feltöltenénk olajjal, majd ebbe beleraknánk a számítógép alaplapját.

A tápegységet nem kockáztatom meg, viszont tisztában vagyok vele hogy semmi akadálya nem lenne hisz az olaj nem vezeti az áramot. Az olajjal viszont az az egy probléma, hogy az olaj egy idő után kikezdené a vezetékek külső műanyag burkolatát ami rövid időn belül rövidzárlatot okozna. Nem beszélve az alaplapon található műanyag slot-okról illetve a memória felfogatási pontokról.

Természetesen nem a legújabb alaplapot tennénk tönkre, hanem egy IBM486 PC alaplapjával kezdenénk a kísérletet.

:D

2011. febr. 18. 16:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!