Nagyon nagy pro akarok lenni matekból és fizikából! Mit javasoltok mit tegyek érte, illetve megfelelő-e az ha az alábbiakat csinálom (lent)?
Figyelt kérdés
9es diák vagyok.matekhoz eddig is jó érzékem volt, de nem foglalkoztam vele, fizikával pedig azért nem, mert rossz tanárom van.de mivelhogy letisztult bennem hogy gépészmérnök szeretnék lenni, és szeretnék versenyeket nyerni illetve eredményesen szerepoelni rajtuk, ezért nekiálltam szabadidőmben foglalkozni velük.napi 2 Kömal feladatot oldok (egyenlőre még csak K-t,C-t, de próbálkozok néhány geometriai B-vel is, mivel ez érdekel a legjobban) és ezen felül hétvégente régi versenyfeladatokat.ezekkel csak az a gond, hogy ha nem geometriait oldok akkor nem tudatosan oldom a efladatot, csak elkezdem lesz ami lesz alapon, és bizony sokszor megakadok.a gyakorlatlanság miatt van, vagy ez is javulni fog idővel?ezzel a módzserrel mennyire fogom elérni a célomat?mit tanácsoltok hogy még jobb lheessek?bárminemű kultúrált választ szívesen vennék. előre is köszönöm (bocsa a betűzési hibákért)2011. febr. 13. 18:59
11/16 Srapnel válasza:
Nagy pro úgy tudsz lenni, ha szereted, ha önmagáért a dologért érdekel, sokat olvasol, sokat "meditálsz" (tűnődsz, agyalsz) rajta, ha hobbyként/szenvedélyként csinálod, ha állandóan a miérteket, hogyanokat kutatod, még az apró részletekben is.
12/16 anonim válasza:
Szia!Nagyon szép, hogy ennyi mindent megteszel a céljaidért,az is becsülendő, hogy te már most tudod mi szeretnél lenni.Én matematika-fizika tanár vagyok. A lényeg a gyakorlat, de a tanárnak kell az elméletet is kérdezni, ezért azt is meg kell tanulni és a matematikában egy definíción elbukhatsz, ha nem a megfelelő szavakat használod.Az én tanárom mindig azt mondta, hogy a matematikát tanulni-tanulni és nem baj, ha megérted. A feladatokban a legnehezebb a kezdet,mindig próbáld meg lekezdeni és lehet, hogy rossz úton indulsz, de közben jön az ihlet.Egy feladatot nem mindig csak egyféleképpen lehet megoldani,van hogy a tanár nem is gondol a te megoldásodra.Néha szórakozásképpen oldjál inkább egyszerű logikát fejlesztő példákat. Így tudod fejleszteni a megoldási képességedet és nem lesz egyhangú.Egy idő után a példákat bonyolultan próbálod megoldani,ezért fura,de egy harmadikos példa is okozhat fejtörést.Sok sikert a céljaidhoz:-)
13/16 anonim válasza:
szerintem inkább vegyél kicsit vissza!
14/16 anonim válasza:
nagyon pro akarok lenni ...jézusom
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!