Hogyan lehet a leghatékonyabban verset tanulni?
trükkök, tippek
( a tanárom mindig 1 hetet ad rá, de nekem az nem elég :(
)
Napi többször olasgasd, tanulgasd. Mindig azzal kezdj, hogy felmondod magadnak, hogy tudd, mennyit tudsz már belőle. Aztán erősen koncentrálva olvasd, tanuld a többi részét.
Több versszakos vers esetén haladj versszakonként. Első nap az első versszakot tanuld meg, második nap tanuld hozzá a másodikat, stb. De mindig az egész vesrset mondd fel magadnak.
1 hét nem elég?! Te jó ég, mit csinálsz közben?
Leülsz elolvasod egyszer teljesen, utána pedig szépen versszakonként, vagy ha úgy nem megy soronként megtanulod. Soronként úgy a legegyszerűbb, hogy megtanulsz egyet felmondod, megtanulsz még egyet felmondod azt is a már tudottal, és kész.
Énekeld el, költs hozzá dallamot, (egyet máig tudok, amit így tanultam), vagy mutogasd el, de ehhez két ember kell, az egyik mutogatja másiknak mit kell mondania, így tanítottam tesómnak a verseket.
Ezt egy másik kérdezőnek írtam, de ha nem ő vagy akkor neked is hasznos lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!