Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Hivatkozhatok-e a megegyezésre?

Hivatkozhatok-e a megegyezésre?

Figyelt kérdés
A társházi kéményemet a kéményseprők tűzveszélyessé nyilvánították, az-az nem fűthetek a cserépkályhába. A panaszos felesége beleegyezett a fűtésbe. A beszélgetést elővigyázatosságból fel vettem a telefonra. Most a férj mégis feljelentéssel fenyeget. Ha megbüntetnek, hivatkozhatok-e a megegyezésre?
2011. jan. 15. 18:05
 1/4 A kérdező kommentje:
2011. jan. 15. 18:09
 2/4 anonim ***** válasza:

"kéményseprők tűzveszélyessé nyilvánították"

ennyi. a többi lényegtelen. ha a kéményseprő azt mondja, hogy nem lehet használni, akkor nem lehet használni.

mellékesen

"A beszélgetést elővigyázatosságból fel vettem a telefonra."

ha nem tudott róla, akkor ezzel megsértetted a személyiségi jogait, amiért még külön megb@szhatnak, ha előhozakodsz vele...

2011. jan. 15. 18:19
 3/4 anonim ***** válasza:

Nem értem ezt "a közös képviselő szabadságon van" dolgot. Valaki addig is kell, hogy helyettesítse. Mondjuk ha csőtörés lenne, akkor addig folyhatna a víz a lakásokba, amíg ő vissza nem jön a szabadságáról? A kéményt neki kell megcsináltatni, és nem maradhatsz fűtés nélkül. Hívogasd addig, amíg oda nem jön! Ha egy hét múlva rád találnak, mert belefagytál az ágyba, az kinek a felelőssége lesz?

(Viszont ne fűts abban a kályhában, mert ha a szomszéd hal meg széndioxid mérgezésben, akkor nagyon sokáig fogsz ülni. A szomszédasszonnyal meg egy beleegyező nyilatkozatot kellett volna aláiratni.)

2011. jan. 15. 18:54
 4/4 anonim ***** válasza:
Csak még annyit, hogy a szénmonoxid - ami életveszélyes - szagtalan gáz, tehát akkor is meghalhat töle a szomszéd, ha nem érez füstszagot.
2011. jan. 15. 19:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!