Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Hogyan kell készíteni forró...

Hogyan kell készíteni forró jeget? (több lent)

Figyelt kérdés
Én úgy értem hogy házilag nem nátrium acetáttal hanem pl ecet meg szódabikarbóna én már kipróbáltam öntöttem kb 1 dl ecetet meg kb 2 kiskanál szódabikarbónát megmelegítettem aztán vártam még lehült raktam bele megint 1 nagyon kicsi szódabikarbónát de simán felóldódott pls valaki segítsen köszi)
2011. jan. 13. 16:18
 1/2 Silber ***** válasza:

A klasszikus "meleg jég" a következőképpen készül:

1.: Fogsz némi vizet, és felmelegíted.

2.: Annyi nátrium-acetátot adsz hozzá, hogy ha egy picit hozzáöntessz, az már ne legyen képes feloldódni (keveréssel sem!).

3.: Kiteszed az asztalra, és megvárod, hogy lehűljön.


Megjegyzés: a fel nem oldódott sót vedd ki, mert különben megindul a kristályosodás a lehűlés folyamán. Amikor lehűlt szobahőmérsékletre, akkor beledobsz egy apró kristályt, és megindul a folyamat.

2011. jan. 13. 19:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim ***** válasza:
Kérdező! Nem hallottál arról hogy equivalens mennyiségeket kell vegyíteni? Az nem úgy megy hogy beleteszel ecetet szódabikarbonába hanem ki kell mérni a mólnyi mennyiségeket. És vízmentes mosószódával könnyebb megcsinálni, azt meg tudni kell hogy a háztartási ecet max. 20 %-os. 100 fokra telített oldatot kell csinálni és azt hűtőszekrénybe téve le kell hűteni kb 10 fokra és akkor lehet kristályosítani. Gondolomformán nem lehet kémiázni!
2011. jan. 13. 21:42
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!