El tudná nekem vki magyarázni a dinamó elvet?
Figyelt kérdés
Elolvastam lexikonból, wikipédián is, de még mindig tök homályos, mert sajna a fizikai alaptudásom nagyon gyér. De mindenképpen meg kéne alaposan értenem az öngerjesztés elvét. Nem zavar, ha valaki akár úgy, mint egy hülyegyereknek, de elmagyarázná nekem érthetően?? :)
u.i.: ha valaki esetleg tud ezen kívül jó Jedlik Ányos életrajzot, pályaleírást linkelni, az is nagyon jó, mert amit eddig találtam nem igazán használható. De alapjáraton a dinamó elv a fontosabb! :) Köszi!
2011. jan. 9. 17:28
2/3 A kérdező kommentje:
Az első linket köszönöm, egészen érthető, bár ennek még bővebben utána kéne néznem. A 2. link... nekem is eszembe jutott már :D :D, végigböngésztem az egészet, hidd el, csak nekem túl magas ez a fizikus nyelv, egészen más beállítottságú vagyok. :) Higgyétek el, nem a házimat akarom veletek megcsináltatni, csak megérteni az alapelvet, h be tudjam órán mutatni egy dinamón az osztálynak. De köszönöm, meg még várok válaszokat! :)
2011. jan. 9. 17:50
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!