Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Hogy kezdhetném el? (Kérdésed...

Hogy kezdhetném el? (Kérdésed túl rövid, a magyarázatod hosszú. )

Figyelt kérdés
Eldöntöttem, hogy orvos szeretnék lenni, de az iskolában csak heti 1 biológiám van és 2 kémiám. Önszorgalomból szeretnék tanulni, de nem tudom, hogy hogyan fogjak hozzá. Tudni szeretném, hogy mik az alapok, amikkel elkezdhetném az egészet. Neurológia és a kardiológia érdekel a leginkább.
2011. jan. 8. 13:29
 1/3 anonim válasza:
Ha orvos szeretnél lenni, legelső lépésként fel kell, hogy vegyenek az orvosi egyetemre.Ehez jó jegyek kellenek, fontos, hogy kémia, biológia, fizika, matek jól menjenek,ha van a a gimiben lehetőség fakultációra, ezeket mindenképpen vedd fel. Legalább egy, de akár kettő emelt szintű érettségi is kellhet a megfelelő ponthatár eléréséhez, és mint már mondtam, jó jegyek. Szóval tanulni tanulni tanulni:) Szerintem az a legjobb, ha beszerzel érettségire felkészítő munkafüzeteket és tankönyveket, akkor célzottan tudsz készülni az olyan típúsú feladatokra, amiket elvárnak. Ha pedig még fiatalabb vagy és messzebb van az érettségi, akkor is fontos hogy a fent említett tárgyakból minél több tudást szívj magadba,érdemes tdk-zni és sokat olvasni önszorgalomból
2011. jan. 8. 17:48
 2/3 A kérdező kommentje:

Én úgy tudtam, hogy a legfontosabb a kémia és a biológia. Valóban olyan fontos a fizika is? :( Általánosban dicséretes ötös voltam és imádtam, de most gimiben sajnos nagyon rossz tanárt fogtunk ki és nem igazán megy :( minden másból négyes-ötös leszek kivéve a fizikát :S

Köszönöm a választ :)

2011. jan. 8. 17:53
 3/3 anonim ***** válasza:

Nemcsak a biológia, kémia vonalra koncentrálj! Mindenből jónak kell lenni, ha lépést akarsz majd tartani az orvosis követelményekkel.

Az egyetemi követelmények, egyszerűen nem lehet a középiskolás léptékkel hasonlítani.

Szerintem amiatt nem kell aggódnod, hogy csak kevés biológia/kémia órád van. Én ugyan nagyon régen felvételiztem (még az un "központit" írtam :-), tudtuk, hogy mi a felvételi követelmény, sok volt, de, aki azt tudta, annak nem volt gondja. Ha a tanáraid ismerik a követelményeket, akkor tudnak javasolni könyveket, amiből készülhetsz.

2011. jan. 9. 01:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!