Ha megnéznénk mikroszkóop alatt egy viszkető pontot valamelyik testérszünkön mit látnánk?
Első: a tiéd alatt nincs?
Am. akár ki akár mikor viszkedhet csak úgy valahol, még csak vörösre sem kell vakarni.
Szerintem az első válaszoló azt akarta írni, hogy ha viszket, akkor megvakarod, ettől vörös lesz. Persze nem feltétlenül kell vörösre vakarni.
Ha nincs külső oka a viszketésnek (szúnyogcsípés, kiütés, stb), akkor nem látsz különbséget a viszkető és nem viszkető bőr közt.
A viszketést a hisztamin nevű gyulladáskeltő vegyület okozza. Mivel ez a bőr alatt található, ráadásul olyan kicsi (csak egy molekula), hogy még mikroszkóppal se látni, ezért nem láthtsz változást a bőrön.
én a kérdést úgy értelmeztem, hogy ami terület épp viszket, az talán azért viszket, mert pillanatnyilag nem a legjobb a vérellátás, tehát a mikroszkóp alatt "sápadtabbnak" láthatjuk az illető testfelület alatti területet, mint azt a területet, ami épp nem viszket.
ha megvakarjuk, akkor felpezsdítjük a vérkeringést, így megszűnik a kiváltó ok, hiszen ugyanolyan "pirossá" válik
vagy talán másképp értetted a kérdést kedves kérdező?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!