Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » 16:30 körül Budapest II....

16:30 körül Budapest II. kerülete felett három tűzgömbszerű objektum haladt el repülőtér felől a Gellért hegy irányába. Mi lehetett ez?

Figyelt kérdés
Nem rég óta amatőrcsillagászkodom, és ilyen jelenséggel még nem találkoztam. Sajnos a légköri viszonyok nem tették lehetővé, hogy binokulárral megnézzem, lefilmezni csak mobiltelefonnal sikerült, de nagyon érdekesnek találtam. A távcsövem sincs éppen velem, mivel nem igazán mobilizálható. Elég közeli objektumok lehettek, maximum néhány száz méterre a földtől és gyorsan mozogtak, szabálytalan vonalon, de ugyanabba az irányba. Nagyon örülnék, ha valaki tudna néhány cikket vagy forrásirodalmat mutatni, esetleg meg tudná mondani, hogy mi ez. Köszönöm előre is! 22L
2010. dec. 25. 16:43
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
mv-22 osprey katonai helikopter volt . én ott voltam az usa-ból jött egy pár.magyarország le paktált az usa-val
2010. dec. 25. 17:52
 12/12 A kérdező kommentje:

A videó rémesen sikerült, egyetlen pixelnyi fénylő pontot foglal el az amúgy rendkívül fényes objektum, a fénynek még udvara is volt, az is narancssárga.

Ez az Osprey nagyon szép gép, életemben nem láttam még ilyet, ha ez is volt, nem tudom rábizonyítani.

2010. dec. 25. 18:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!