Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Nem elképesztő az univerzum,...

Nem elképesztő az univerzum, és az összes dolog, ami hozzá tartozik? Vajon hogy jöhetett létre?

Figyelt kérdés
Lehet vajon vége a kozmosznak akárhol is? Mi lehetett, ami ezt létre hozta, a földön hogy képződhetett az élet? Egyre jobban kezdek hinni Istenben, mert egyszerűen nem tudok más magyarázatot erre, hogy hogy jöttek létre ezek a dolgok.
2010. dec. 9. 21:35
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:

Az istenben, ördögben inkább nem hiszek, mert azt kéri mind a kettő hogy az egyiknek vagy másiknak talpnyaló rabszolgája legyek.

Az ősrobbanás az egyik legelfogadottabb elmélet, amire a tudósok felépítettek valamit.

És mint tudjuk Gödel azt mondta, hogy egy elmélet akkor helytálló ,ha van rá egy model.

2010. dec. 11. 18:51
 22/33 anonim ***** válasza:

19:25

Ez elég primitív gondolkodásra vall. Valamit nem tudsz elfogadni, tehát inkább hiszel egy alaptalan bronzkori tanmesében.

2010. dec. 11. 19:44
 23/33 anonim ***** válasza:

ma 18:48

Én pedig az ősrobbanásban sem hiszek. Nálam a tudomány nem hit kérdése. És pláne nem dacból foglalok állást.

2010. dec. 11. 19:46
 24/33 anonim ***** válasza:
100%
Én sem. Logikát tanulok az egyetemen. A logikus gondolkodás az én életem.
2010. dec. 11. 19:59
 25/33 anonim ***** válasza:
74%

Bronzkori tanmese? Nem hiszem, hogy az hogy valaki hisz a lélek létezésében bronzkori tanmese.

Ezek szerint te úgy gondolod, hogy nincs semmi ami bennünk van (mi vagyunk), és csupán DNS, és vegyületek vagyunk, ami az evolúció során öntudatra ébredt? Egy anyagcsomó vagyunk akik gondolkodnak, éreznek, és értelmet nyertek a véletlenből? Szerintem nem..

2010. dec. 12. 04:49
 26/33 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem viszont igen. És kettőnk verziója közül a tények az enyémet támasztják alá.
2010. dec. 12. 09:04
 27/33 anonim ***** válasza:
51%

"Az isten és az ördög egyformán gonosz.

Nem ad nekünk választási lehetőséget:

-vagy őt szolgálod, vagy az ördögöt.

-ha nem őt szolgálod akkor az ördögöt.

-ha az ördögöt szolgálod akkor véged.

Én meg nem akarok senki rabszolgája lenni, ezért hiszek inkább az ősrobbanásban, pláne, hogy ez az egyetlen elfogadott, elmélet, amire a tudósok felépítettek sok mindent.

Gödel szerint, egy elmélet helytálló ha lehet rá felépíteni egy modelt."

Akkor most szerinted szabad vagy? Mintha az Ősrobbanásos véletlenszerű anyagkialakulással nem lennél rabszolga. Vagy netán a fizikai törvények nem korlátoznak? és a kémia? Nem biztos, hogy végiggondoltad a dolgokat igazán. :)

Másrészről pedig a természettudomány egy felesleges feltételezésre épített modellt, miszerint van rajunk kívül egy kézzel megfogható világ. bizonyítsák be hogy van. Mert, hogy őszinte legyek nekünk csak a tudatunkban megjelenő képsor van...ami "kívül" van, azzal érintkezni nem tudunk...feltéve ha létezik egyáltalán. :)

aszinkronforgogep nek üzenem, hogy ezekre a tényekre gondolt e, amikor a "lélek"(egyébként inkább tudat, vagy elme kifejezés a legjobb) nemlétéről beszélt? :P

üdv

25/F

LastOne.Left

2010. dec. 12. 11:53
 28/33 anonim ***** válasza:

Az érzékszerveink a jelen lévő valós világ érzékelésére jöttek létre. Ezért ÉRZÉKszerv a neve, és nem(!) KITALÁLÓ, vagy TEREMTŐszerv.

Ha egyszer szembekerülnél egy ilynnnel:

[link]

Megtudnád mennyira valódi is.

A fizikai törvények pedig nem olyanok, mint a jogi/társadali és vallási törvények. Ezeket nem lehet megszegni, figyelmetlenségből, vagy előre megfontolt szándékkal megsérteni.

2010. dec. 12. 12:33
 29/33 anonim ***** válasza:
51%

aszinkronforgogep.

"Az érzékszerveink a jelen lévő valós világ érzékelésére jöttek létre. Ezért ÉRZÉKszerv a neve, és nem(!) KITALÁLÓ, vagy TEREMTŐszerv."

az érzékszerv átjátszó szerv a tudatnak, hogy az tapasztalhasson. de vajon hogy néz ki igazából, vagyis inkább mi az, amit tulajdonképpen megérzékelünk? mert azt ugye tudjuk, hogy a világ csak azért ilyen, mert az érzékeink ilyenek. :)

"A fizikai törvények pedig nem olyanok, mint a jogi/társadali és vallási törvények. Ezeket nem lehet megszegni, figyelmetlenségből, vagy előre megfontolt szándékkal megsérteni."

Alá vagy rendelve, úgy hogy semmit nem tehetsz? Igen...szóval akkor rabszolga vagy így is...:P

üdv

25/F

LastOne.Left

2010. dec. 12. 20:00
 30/33 anonim ***** válasza:
100%
A kozmosz végén egy nagy vastag téglafal van,utána nem tudom,mert azon még nem tudtam átmenni,de még dolgozunk rajta.A galaxisok csak kis sejtek egy óriási kutya testében,mi meg ezek között élünk.A kutya meg egy nagy kertben él,ahol a kertet egy nagy téglafal zárja le.Messzebb nem voltam.
2010. dec. 15. 20:10
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!