Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Szerintetek mi lehetett az...

Szerintetek mi lehetett az ősrobbanás előtt?

Figyelt kérdés
Amikor még nem volt semmi a világegyetemből, hogy jöhetett létre akármi is abból a nagy semmiből?
2010. dec. 9. 16:13
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:

Ezt a "3. válaszoló"-nak írom:

Elárulom, hogyha Isten küldene egy jelet, amit tényleg nem lehetne megmagyarázni, te akkor sem hinnéd el Isten létezését, hanem elkezdenéd megmagyarázni (pl.:hogy csak képzelődtél, halucináltál, stb.).

És ahhoz, hogy ilyen csodát láss, előszőr el kell hinned, hogy Isten létezik, és ő ezt meg tudja tenni, és hogy meg is teszi, és csak ezután történhetne ez meg. De elárulom, hogy nem fogja megtenni azért, mert nem lenne értelme.

De gondolom, hogy most azt gondolod, hogy ez csak kifogás, hiszen úgy sincs rá bizonyíték. A hitnek az a lényege, hogy elhiszed amit nem látsz, de később látni fogod, és nem azért fogod látni, mert beleőrülsz és elkezdesz képzelődni, hanem azért mert a hited csodákban fog megnyilvánulni, és utána kaphatsz jeleket Istentől.

1. Isten megteremtette a világot, és az embert, az embernek adta a földet, hogy az ember uralja.

2. Az ember Isten ellen szegült, és az ördögnek engdelmeskedett Isten helyett, és ezzel átadta az ördögnek a hatalmat a föld felett, és saját maga felett is, azaz bűnbe esett. (ez az Ádám és Éva története, mikor a tiltott fáról ettek)

3. Egy csomó minden megváltozott, mert az ember bűnös lett, és ezért átkozott is, és a bűn következnénye a halál, és ezt a bűnt örököljük mi is, és hogy Isten megmentsen, és ne kelljen a bűneink miatt meghalnunk, kegyelmet adott, és Isten kegyelemből elküldte a fiát, Jézust, hogy a vére árán, vagyis az életéért visszavásároljon minket, és a földet az ördögtől.

4. Jézus Isten fia volt, örök élete volt és hatalma. Jézus mihelyettünk meghalt, mert magára vette a mi bűneinket, és ránk ruházta az ő, vagyis Jézus örök életét, és helyettünk ment Jézus a pokolba, ezért mi mehetünk a mennybe, vagyis cseréltünk vele, és ezzel megmentett minket, és kiszedett az ördög karmaiból.

5. De harmadik napra feltámadt a halálból, vagyis a pokolból, legyőzte a halált, és az ördögöt, és a halál nem tudta fogva tartani őt, és most is a mennyben uralkodik.

És aki ezeket elfogadja, csak az kaphatja meg Isten kegyelmi ajándékát, az örök életet a halál helyett.

Itt az "örök élet"-en nem azt kell érteni, hogy a földön örökké fogsz élni, és nem fogsz meghalni még 100 évesen sem, hanem azt, hogy földi halálod után a mennybe kerülsz, és ott élsz örökké.

És itt halál alatt sem azt kell érteni, hogyha bűnt követsz el, akkor meghalsz, és kész, hanem azt, hogy a pokolba mész a földi halálod után.

Ha ezt valaki elfogadja, azt hívjuk megtérésnek, és ahhoz el kell mondani egy imát, amiben elmondod, hogy te elfogadtad Jézust személyes megváltóddá, és uraddá, és te elfogadod tőle az ajándékokat, közötte az örök életet.

2010. dec. 19. 12:10
 12/25 anonim ***** válasza:

Nos,én mélységesen tisztelem a vallást, mert olyan összetartó ereje van, amit semmi és senki -véleményem szerint- nem tudna reprodukálni és az lenne csak az igazi katasztrófa, ha mindenki úgy gondolkodna, mint én (azthiszem ebben egyetértünk). Valamint senki olyat nem szeretnék megbántani aki elég vallásosnak érzi magát ahoz, hogy vitábaszállhasson a korábbiakban leírt véleményemmel.

Éppen ezért kérlek, hogy te se idegesitsd fel magad rajtam, hiszen én csak kimondtam a véleményem, ami ugyanojan szilárd mint a te Istenbe vetett hited.

Ha én is olyan nevelést kaptam volna, amiben döntő szerepe lett volna a vallásnak (mert gondolom, hogy téged eszerint neveltek) akkor bizonyára én is úgy gondolkodnék, mint te.

De eddigi rövid életem során túl sok olyan élményem volt, ami elvette a kedvem a templomba járástól.

2010. dec. 29. 21:28
 13/25 anonim ***** válasza:
76%
Szépen összefoglaltad a keresztény hit lényegét (2-vel előbb), tényleg. De vannak, akik felvetik azt a kérdést, amit te sohasem vetnél fel. A mindenható, mindent előre tudó, akit az embernek ajándékozott szabad akarat sem gátolhat a mindent előre tudásában, miért bünteti meg az embert az eredendő bűnért, meg a többi gonoszságért, és ezek megváltására hozzánk küldött fiát miért áldozza fel értünk, és főleg miért várja el tőlünk, hogy hálásak legyünk ezért neki, és eljátsszuk, hogy megfeledkezünk róla, hogy mindenható, mindent tudó, aki az egészet előre látta és csinálhatta volna másképp is. Erre az egész bonyolult kitalációra van kiváló ateista, mondjuk úgy kulturtörténeti, vagy szociálpszihológiai, esetleg humán etológiai magyarázat, amely rávilágít azokra az evolúciós előnyökre, melyek indokolják a vallásos hitek kialakulását. Ám ez hosszú és itt nem megtehető fejtegetést igényelne.
2011. jan. 10. 22:56
 14/25 A kérdező kommentje:
Én ráérek :D
2011. jan. 11. 16:46
 15/25 anonim ***** válasza:

"miért bünteti meg az embert az eredendő bűnért, meg a többi gonoszságért, és ezek megváltására hozzánk küldött fiát miért áldozza fel értünk"

Erre a válasz:

Isten nem megbüntet minket, hanem: van Isten (élet), és van ami tőle távol van (halál), ami egy másik hely. Ha mi bűnt követünk el, akkor elválasztjuk magunkat Istentől, mert Isten tiszta a bűntől, és a gonosz dolgoktól, és Isten világos, ezért az ő közelébe semmi sötét nem kerülhet, és a bűn pedig sötét, gonosz dolog. És ilyenkor elválasztódunk Istentől, vagyis átmegyünk arra a másik helyre, a halálba. És azért küldte el Jézust, hogy ő helyettünk menjen a halálba, és ezáltal visszavásároljon minket a halálból, és újra Istené legyünk. Azért tette, mert szeret minket!

"Mert úgy szerette Isten e világot, hogy az ő egyszülött Fiát adta, hogy a ki hisz ő benne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen." János evangéliuma 3;16

2011. jan. 11. 17:59
 16/25 anonim válasza:

isten ha olyan hatalmas mint gondoljuk mért foglalkozna olyan lényekkel mint az ember még át se tudunk repülni egy naprendszerből a másikba.én inkább abban hiszek hogy egy idegen lény lehet hogy energia lehet hogy egy egész faj ami értelmes persze. megalkotja egy másik univerzumból a miénket valami célra ez a cél bármi lehet lehet hogy tanulmányozni vagy új otthont teremteni maguknak ezt nem tudjuk

én így gondolom mert, nem értem hogyha isten olyan jó ahogy sokan gondolják mért léteznek betegségek,bűnözök

pedofilok,mért népesedik túl a föld

2011. febr. 12. 19:53
 17/25 anonim ***** válasza:

"isten ha olyan hatalmas mint gondoljuk mért foglalkozna olyan lényekkel mint az ember"

Azért, mert a teremtményei vagyunk, és szeret minket. Pont ez benne a csodálatos, hogy ennyire szeret, pedig bűnösök vagyunk.

"mért léteznek betegségek,bűnözök pedofilok,mért népesedik túl a föld"

A betegségek a bűn következményei. A bűn megrontotta a világot, behozta a betegségeket. Ez nem Isten büntetése, hanem ezek azért vannak, mert a bűnnek ez a következménye. És azért, hogy a bűneink eltörlődjenek, ahhoz (mivel Isten igazságos) rá kellett helyezni a bűnöket egy másik élőlényre. Az Ószövetségben egy bárányra helyezték, és ő halt meg a bűnök miatt, a vérét kiontották (megölték), az Újszövetség meg arról szól, hogy Jézus vérét ontották ki, amely olyan sokat ér, hogy minden ember bűne eltörlődött, mert ő halt meg helyettünk. Isten odaadta a fiát, hogy mi éljünk. De Jézus feltámadott, és ezzel legyőzte a halált, és az ördögöt. És a bűnei csak annak vannak Jézusra helyezve, és eltörölve, akik ezt elhiszik, elfogadják, hogy Jézus helyettük halt meg, és elfogadják Jézust megváltójuknak, vagyis azt, hogy ő Isten fia, és hogy eltörölte a bűneit, és helyettünk meghalt.

Most ha a következő kérdésed az, hogy hogyhogy, hogy élsz még, akkor:

Azért mert még a kegyelem időszaka van, de már nemsokára lejár ez az idő, és akkor Jézus visszajön a Földre, elviszi a Mennybe, akik elfogadták őt. Akik nem fogadták el, azok itt maradnak. De itt nem olyan lesz, mint régen, hanem nagy kínok, nyomorúság, és maga az ördög fog uralkodni itt, káosz, zűr-zavar lesz, éhínségek, földrengések. A mostani válság már ennek az előszele.

2011. márc. 8. 16:36
 18/25 anonim ***** válasza:
60%
Ez továbbra is hablaty, és nem válasz arra a kérdésre, hogy egy mindenható mért nem teremtett tökéletest, hanem olyant amiben az ember bűnt tud elkövetni. Nehogy a végtelen jóságából adott "szabad akaratra" hivatkozz, mert menten lekaparom magam. Szóval válaszod vallásos hit nélkül teljesen hiteltelen.
2011. márc. 29. 10:28
 19/25 anonim ***** válasza:

"egy mindenható mért nem teremtett tökéletest, hanem olyant amiben az ember bűnt tud elkövetni"

Mert az az akarata, hogy megváltson minket (vagyis meghaljon értünk, és ezzel elvegye a vétkeinket, bűneinket), és ha mi tökéletesek lennénk, akkor nem válthatott volna meg minket. És így tudta kijelenteni, kimutatni a szeretetét, hogy megváltott minket, és most így mi tudjuk, hogy Isten szeret minket.

2011. ápr. 17. 17:43
 20/25 anonim ***** válasza:
Sajnos a kérdésem továbbra is indokolt, mert racionális választ nem kaptam rá, hanem indoktrinált dacos lelkesedést csak. Pl. szerinted Istenben hinni jó dolog, ha mindenki hinne benne a világ jobb volna. De hát nem így van. Én pl. nem hiszek, tehát a teremtés nem tökéletes, velem kapcsolatban az Isten szeretete nem érvényesült, mivel hagyta, hogy ateista legyek. Miért, wazze?
2011. ápr. 19. 17:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!