Ha magyarországon születek mondjuk Augusztus 2. án, de kiutazok Japánba (ahol +8óra van) akkor ott mikor kell ünnepelnem a születésnapomat?
Aki nem érti meg a kérdést, az ne válaszoljon. Értelemszerűen ha ott Augusztus 2.a van, akkor reggel 8-ig még itthon elseje van. Ha reggel 8 előtt ünnepelné az adott emberke a születésnapját, akkor az olyan, mintha itthon Augusztus elsején ünnepelné.
@Első: Köszönöm a bőven kifejtett véleményed, ha megengeded, ezt a választ nem értékelem.
@Második: Lásd fentebb.
@Harmadik: Nem ragaszkodom hozzá betegesen, csupán érdekel, hogy ilyen esetekben mások mikor ünnepelnék a születésnapjukat. Továbbá általában az emberek szeretik akkor ünnepelni az adott évfordulót, amikor történt az ünnepelendő esemény. Gondolom te se ünnepled pl a karácsonyt Februárban.
@Negyedik: Ezt nem tudom mire vélni.
Nyilván senki nem perce pontosan ünnepli a születésnapját.
Elég hülyén jönne ki,hogy Augusztus 2.án reggel 6-kor születtem akkor csak ebben az időpontban vagyok hajlandó fogadnia jókívánságokat,és ünnepleni.Ilyenkor az ember a születési napján a teljes napot ünnepli.Így ha 2-án születtél akkor akárhol vagy a világban akkor is 2-án ünnepled,függetlenül attól hogy 6 óra vagy 8 óra különbség van a kontinensek között..
Ezért értelmetlen a kérdésed..Ha másodikán van a szülinapod akkor ahol élsz a naptár szerinti másodikán ünnepelsz..
Szerintem menj ki, aztán majd megtudod..
Egyébként Japánban nem szokás se a szülinap, se a névnap.
Te ettől függetlenül persze megtarthatod, max.mosolyognak rajtad egyet.
:)
A karácsonyos példát meg, már bocsánat, de hülyeség. Ha lenne a Földön olyan hely, ahol két hónapos időeltérés volna, akkor igen, Februárban ünnepelnék a karácsonyt. Ha Japánban vagy, akkor is augusztus másodikán ünnepeled a szülinapodat, mert akkor születtél. Most ezt lehet boncolgatni, de akkor is azon a NAPON születtél. Kétlem, hogy csak és kizárólag abban a húsz percben vagy hajlandó ünnepelni :)
Amúgy meg irigylem a problémádat :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!