Hogyan lehet nátrium-oxidot (Na2O) nátrium nélkül előállítani?
Figyelt kérdés
2010. nov. 20. 20:07
1/17 anonim válasza:
Lol:D:D
Hogyan lehet fából vaskarikát csinálni?:D
2/17 anonim válasza:
Sehogy. Max. Chuck Norris-t megkéred, de nem biztos, hogy segít.
3/17 anonim válasza:
Az a kérdés mit értesz "nátrium nélkül". Ha tiszta nátriumra amit leehtne venni akkor kioldod vmi vegyületből. Ha egyáltalán nem áll rendelkezésre nátrium (vegyületben sem) akkor megérdemled a nobel-díjat ha megcsinálod :D és ha kész ez lesz az első mondatom: TANÍÍÍÍÍÍÍTS MESTER xD
4/17 anonim válasza:
Ahogy sültcsirkét csirke nélkül.
5/17 anonim válasza:
"Ahogy sültcsirkét csirke nélkül."
Nem, Na2O-t még a kínaiak sem csinálnak nátrium nélkül :)
6/17 anonim válasza:
Nátrium-hidroxid, nátrium-peroxid vagy nátrium-nitrit fémnátriummal végzett reakciójával állítják elő:[4]
2 NaOH + 2 Na → 2 Na2O + H2
Na2O2 + 2 Na → 2 Na2O
2 NaNO2 + 6 Na → 4 Na2O + N2
Tehát látszik hogy fémnátrium nélkül még tévedésből se lehet előállítani!
7/17 anonim válasza:
Magfúzióval egyesíted az atommagokat, míg nátrium nem keletkezik, majd elégeted XD
8/17 A kérdező kommentje:
Szóval én úgy értettem, hogy két vegyületet reagáltatunk, úgy hogy valamelyik tartalmaz nátriumot, és abból keletkezik Na2O, és még esetleg valami.
Magyarul: hogy sima nátrium ne kelljen, csak a nátrium valamilyen vegyülete, például: NaCl, vagy valami más, amit könnyen, és olcsón elő lehet állítani.
2010. nov. 21. 11:25
9/17 fabijoe válasza:
Párologtass el tengervizet! Ami marad, annak nagy része Na2O, bár van benne kevés más vegyület is, például magnézium oxid. Egyébként így is "csinálják" a konyhasót: tengervíz lepárlással.
10/17 fabijoe válasza:
Elnézést, hülyeséget írtam: NaCl a konyhasó, nem oxid :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!