Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » (a+b) 2 ugyanaz mint (a2+b2)?

(a+b) 2 ugyanaz mint (a2+b2)?

Figyelt kérdés
A 2 a négyzetszám lenne, tehát pl : (a+b)[a négyzeten] .
2010. nov. 18. 19:57
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Nem, nem ugyanaz. A binomiális tétel vagy tagokra bontás segítségével kiszámolható, hogy mennyi, de a középiskolai tananyagban is benne vannak a hatványozás, gyökvonás nevezetes azonosságai, ott is kellett tanulnod, hogy mennyi az értéke.
2010. nov. 18. 20:01
 2/14 anonim ***** válasza:
2ab a különbség.
2010. nov. 18. 20:04
 3/14 anonim válasza:
55%

(a+b)a négyzeten= 'a' a négyzeten+2ab+ 'b' a négyzeten

(a+b)•(a-b)='a' a négyzeten+'b' a négyzeten

2010. nov. 18. 20:06
 4/14 anonim válasza:
(a+b)(a-b)='a' a négyzeten-'b'negyzeten
2010. nov. 18. 20:13
 5/14 anonim válasza:
Igen, bocsánat, rosszul emlékeztem :)
2010. nov. 18. 20:21
 6/14 anonim ***** válasza:

hülyeségeket írtatok

(a+b)2=a*a + a*b + b*a + b*b (minden tagot minden taggal megszorzunk, hiszen összeadás van) = a2 + 2 ab + b2 (hiszen a*b=b*a)

a2 + b2-t nem lehet tovább bontani, az a*a + b*b

viszont (a+b)*(a-b)= a*a - a*b + b*a - b*b = a2-ab+ab-b2= a2-b2 (hiszen ab-ab=0)

és akkor még illik leírnom az (a-b)2-t is:

(a-b)2= (a-b) * (a-b) = a*a - b*a - a*b + b*b (hiszen (-b)*(-b)=+b2) = a2 - ab - ab + b2 = a2 - 2ab + b2

ez (nem ilyen részletesen) benne van a függvénytáblában is

2010. nov. 18. 20:22
 7/14 anonim válasza:
60%

Csak hogy én ezt fejből írtam...

Fél éve nem volt matekom, azt hiszem elnézhető ez a "botlás".

2010. nov. 18. 20:25
 8/14 anonim ***** válasza:

a nevezetes azonosság annyira alaptétel, hogy nem nézhető a botlás, akármikor is tanultad. Én 3 éve tanultam, mégis pöccre vágom. De hogyha valamit nem tudsz, inkább járj utána, minthogy másoknak rossz választ adsz. AM meg összegnek a hatványa nem egyezik meg a tagok hatványának összegével, míg szorzat hatványa megegyezik a szorzótényezők hatványának szorzatával. De erről jobban tájékozódhatsz az interneten a hatványozás szabályai, és a nevezetes azonosságok címszó alatt. De a lényeg a lényeg: (a+b)^2=a^2+2ab+b^2

Egyébként jól mondta előttem valaki, hogy ha nem jut eszedbe kapásból, akkor úgy kell dolgozni az összegek hatványával, hogy minden tagot mindegyikkel összeszorzol, és ez használható bármelyikre.

2010. nov. 18. 20:41
 9/14 anonim ***** válasza:
Pontosan: (a+b)^2=a^2+2ab+b^2
2010. nov. 18. 20:57
 10/14 anonim ***** válasza:
elárulom, hogy én is fejből írtam
2010. dec. 5. 09:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!