Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Mi ezeknek a megoldása?

Mi ezeknek a megoldása?

Figyelt kérdés

Egy tégla 2 kg meg egy fél tégla. Két tégla hány kg?

Hány szál virágom van, ha kettõ kivételével mind rózsa, kettõ kivételével mind szegfû, és kettõ kivételével mind tulipán?

Amikor az alvó éjjel felébredt és megnézte az óráját, az három órát mutatott, de állt. Felhúzta az órát, és ismét elaludt. Reggel arra ébredt fel, hogy a közeli toronyóra éppen hetet üt. Az õ órája ekkor hat órát mutatott. Hánykor ébredt fel éjjel?

na aki meg mondja az zseni!! Sok szerencsét.

2010. nov. 16. 20:44
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:

8 kg

3

4-kor

2010. nov. 16. 20:49
 2/16 anonim válasza:
:)a helyes válaszokat már megkaptad de azért én megkérdezném,hogy ehhez miért is kéne zseninek lenni? Csak használni kell kicsit a fejet:) nem nehéz kérdések.
2010. nov. 16. 20:55
 3/16 anonim válasza:
istenem, akkora gáz, de valaki elmagyarázná nekem, hogy az első miért 8kg?: $ igazábol annak a kérdésnek a magyarázatát sem értem : d
2010. nov. 16. 21:27
 4/16 anonim ***** válasza:
0%
Szerintem az első 6 kg.
2010. nov. 16. 21:41
 5/16 anonim ***** válasza:
egy tégla 2 db féltéglából áll (mert mindenek a felét kétszer kell megszorozni, hogy visszakapjuk az egészet, jelen esetben a téglát), tégla=féltégla+féltégla és tégla=2kg+féltégla --> 1 féltégla 2kg --> maga a tégla 4kg --> 2db tégla 8 kg
2010. nov. 16. 21:52
 6/16 anonim ***** válasza:
22%
Viszont ha 1 tégla 2 kg, akkor fél tégla 1 kg. Összesen 3 kg. Ezt vedd kétszer, így lesz 6 kg.
2010. nov. 16. 21:56
 7/16 anonim ***** válasza:

mert mindenek a felét kétszer kell megszorozni, hogy visszakapjuk az egészet,

Ez miféle szabály? :)

2010. nov. 16. 21:58
 8/16 anonim ***** válasza:
Mert kicsit logikátlan és túlbonyolított. :)
2010. nov. 16. 21:59
 9/16 A kérdező kommentje:

Örülök hogy ennyire érdekel a téma , na jó én is bele vettem magam és meg nézem hogy mi lehet a megoldás :)

Arra gondoltatok hogy 1,5 tégla 2 kg , szóval le kell venni a 1,5 téglából hogy egy tégla legyen belőle, és hogy azt hogyan kell arról fogalmam sincs , leginkább az a kérdés hogy menyi egy tégla súlya? Hoppá rá jöttem ha egy 0,75 tégla 1 kiló, akkor 0,25 tégla = 40 dkg , és hát ha 100 dkg egy kiló akkor 4*40 = 1,60 kiló

Az az egy tégla 1,60 kiló , az az kettő tégla: 3,20 kiló

Mit gondoltok a megoldásomról szerintetek helyes?

2010. nov. 16. 22:25
 10/16 A kérdező kommentje:

Nem hittem volna hogy ilyen okos vagyok :) nem is merültem bele eddig és láss csodát szerintem jó a megoldás

figyeljétek csak a mondatot !! azt írja Egy tégla 2 kg meg egy fél tégla , az az a fél és az egész tégla egyben kettő kiló, szóval értitek igaz? És a többi meg logika .

2010. nov. 16. 22:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!