Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Ha a vonaton menetiránynak...

Ha a vonaton menetiránynak háttal ülök, akkor tényleg nem találhatnak el az ablakon bedobott kővel?

Figyelt kérdés

Nincsenek ilyen félelmeim, csak már sok embertől hallottam, hogy ezért ül háttal. Viszont én kételkedem abban, hogy ez 100%-os biztonságot nyújt, ezért kérdezlek titeket.

A fizika tudásomon gúnyolódó válaszadók kíméljenek!

2010. nov. 13. 11:17
 1/9 anonim ***** válasza:
Van benne valami. Mivel a követ akkor minimum a vonat sebességével kell elhajítani (vagyi többel!). Az meg csak akkor valószínű ha nagyon lassan megy a vonat.
2010. nov. 13. 11:24
 2/9 anonim ***** válasza:
ki dobálna kővel?o.O
2010. nov. 13. 11:24
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

"ki dobálna kővel?o.O"

Leginkább, egy bizonyos népcsoporthoz tartozó iskolakerülők.

2010. nov. 13. 11:27
 4/9 A kérdező kommentje:
Akárki dobálhat kővel poénból, nem ez a lényeg. Amúgy kb. 10-15 éve több ilyenről is lehetett hallani a hírekben. Ma már nem annyira. Bár már álltam vonattal én is emiatt. Pedig nem sérült meg senki, de nekiálltak helyszínelni -.-
2010. nov. 13. 11:30
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

2. válaszoló

amikor én születtem, mondták a szüleim hogy meghalt egy kisgyerek a nagyanyja ölében mert bedobtak egy kőt az ablakon és annyi lett neki.

mellesleg én is utaztam már úgy hogy kis taknyok a dombról dobálták a vonatot kővel. annyi szerencse volt hogy icvel mentünk és annak valamennyivel jobb az ablaka

2010. nov. 13. 11:33
 6/9 anonim ***** válasza:

2. válaszoló vagyok

omg.. én még sosem hallottam ilyenről pedig 22 vagyok O.o

kaptam még egy indokot h miért ne vonattal közlekedjek :D

2010. nov. 13. 11:56
 7/9 anonim ***** válasza:

1. vagyok.

Kicsit pontosítok:

Ha háttal ülsz és a követ nem a te ablakodra iránytva dobják, hanem az elötted lévőre, akkor téged is eltalálhat, mivel mire a kő célba ér a vonat mozgása miatt nem a megcélzott ablakot találja el.

Ha viszont a te ablakodra célozva dobják (téged céloznak), akkor ugyanabból az okból nem téged találnak el, hanem veled szemben űlőt ("jó" esetben).

Ha pedig nem merőlegesen hanem a veled ellenkező irányból céloznak meg téges, akkor valószínüleg még az ablakodat sem találják el, mert nem tudja olyan sebességgel dobni, hogy "utolérje" a gyorsan "távolodó" ablakodat.

Én 1984-ben voltam sorkatona, még a Déli pu. előtt pár kilóméterrel rendszeresen megdobálták zúzottkővel a vonatokat a navajonkik.

De még mostanában is lehet híreket találni (már kevesebbet a "polkorrektség" stb. miatt), hogy bedobták az ablakot.

2010. nov. 13. 12:11
 8/9 A kérdező kommentje:
Na pont ugyan erre gondoltam én is! Köszönöm a választ.
2010. nov. 13. 12:17
 9/9 anonim ***** válasza:
Ha a vonat "fülkés" valóban lényegesen kisebb a valószínűsége a sérülésre ha háttal ülsz, de a sima, fülke nélküli kocsikon érhet úgy is sérülés értelemszerűen.
2010. nov. 15. 11:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!