Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Hol tudom leellenőrizni,...

Kisdanibrian19830112 kérdése:

Hol tudom leellenőrizni, mennyire pontos egy digitális tolómérce?

Figyelt kérdés

Egy áruban ( ami viszonylag olcsó) nem tudok 100% megbízni, az óra más mert ott még tudom nézni a sípszóhoz az eltérést?

Hol van minősített tolómérő, ahol össze tudom vetni az enyémmel?

#tolómérő #pontosság leellenőrzése #etalon deci
ma 12:12
 1/4 A kérdező kommentje:
Esetleg létezik olyan keményfém, ami pontosan 1 centi?
ma 12:13
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Elmész egy akármilyen iskolai vagy gyári gépműhelybe, és leellenőrzöd a minőségellenőri munkahelyen erre a célra tartott Johansson kockákkal.

A másik módszer, hogy egy nagyságrendnyivel pontosabb (legjobb ha hitelesített) mikrométerrel hasonlítod össze.

ma 12:27
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

"Esetleg létezik olyan keményfém, ami pontosan 1 centi?"

Rátapintottál a tolómérő ellenőrzésének módjára. Mérőhasábbal lehet ezt a legjobban ellenőrizni. Illetve a lemért hibáját ismerve pontosan mérni vele.

Nyilván nem akarsz 50-500 ezer forintért hiteles mérőhasáb készletet venni, hogy az olcsó tolómérőt leelenőrizd. Hogy hol tudnál egy gyors ellenőrzéshez ehhez 2 perc erejéig mérőhasábot szerezni, azt passzolom. Gépipari szakközépiskolákban vagy egyetemeken szokott lenni, de hogy random utcáról beeső valakinek segítenek-e ebben, abban vannak erős kétségeim.

ma 12:27
 4/4 anonim ***** válasza:
Lehet venni mérőhasábot darabra is, a 10 mm-es 5-6 eFt körül kezdődik.
ma 13:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!