Hol tudom leellenőrizni, mennyire pontos egy digitális tolómérce?
Egy áruban ( ami viszonylag olcsó) nem tudok 100% megbízni, az óra más mert ott még tudom nézni a sípszóhoz az eltérést?
Hol van minősített tolómérő, ahol össze tudom vetni az enyémmel?
Elmész egy akármilyen iskolai vagy gyári gépműhelybe, és leellenőrzöd a minőségellenőri munkahelyen erre a célra tartott Johansson kockákkal.
A másik módszer, hogy egy nagyságrendnyivel pontosabb (legjobb ha hitelesített) mikrométerrel hasonlítod össze.
"Esetleg létezik olyan keményfém, ami pontosan 1 centi?"
Rátapintottál a tolómérő ellenőrzésének módjára. Mérőhasábbal lehet ezt a legjobban ellenőrizni. Illetve a lemért hibáját ismerve pontosan mérni vele.
Nyilván nem akarsz 50-500 ezer forintért hiteles mérőhasáb készletet venni, hogy az olcsó tolómérőt leelenőrizd. Hogy hol tudnál egy gyors ellenőrzéshez ehhez 2 perc erejéig mérőhasábot szerezni, azt passzolom. Gépipari szakközépiskolákban vagy egyetemeken szokott lenni, de hogy random utcáról beeső valakinek segítenek-e ebben, abban vannak erős kétségeim.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!