Számológépen hogyan tudok negatív számokat beírni?
Egy Sharp EL-506T-ről van szó.
Ha megnyitom a zárójelet, és megnyomom a (-) gombot, így kezdi:
ANS-
Azt pl. hogy (-1)+(-2) csak így tudom így tudom beírni:
(ANS-1)+(-2)=
Az eredmény: ERROR.
Nem tudok rendesen számolni, a másikat (Casio) kell használnom, de az meg régi, alig látszik a képernyő. Ez új, ezt kellene használnom.
Valami ötlet?
Én az EL-W506T-n látok [(-)] gombot, ha a típust írtad el, akkor én is azt próbálnám, és passzolok. Ha negatív számmal akarod kezdeni, akkor írj egy 0-t az elejére, és használd a kivonást a [–] gombbal. (Tudod, –5 = 0 – 5…)
Az EL-506T-n ennek a helyén egy [⁺∕₋] gomb van a tizedes pont és az egyenlőgomb között, szerintem az működhet, ha negatív számmal akarosz képletet kezdeni.
További ötlet, hogy cserélj elemet a Casiódban. (Meg mégegyszer: logarléccel is tudtak számolni az emberek, szóval ha elakadsz a számológép kezelésével, akkor nyúlhatsz alapazonosságokhoz is…)
Sajnos akkor sem jó.
Ha ezt akarom kiszámolni:
(-9)+(-85)=
Azt így írja ki zárójelek nélkül:
0-9+-85=
Eredmény: ERROR
Igazad van, elírtam! EL-W506T van nekem.
Itt a használati utasítás is azt írja, amit elvileg te próbálsz…
[link] mathsatsharp.co.za/wp-content/uploads/2019/08/EL-W506T-Manual.pptx.pdf#page=62 (62. oldal)
> „Nekem nincsenek olyan gombok.”
A képeden a [-] mellett van a [–] gomb, és a [.] meg az [=] között a [(-)] gomb. A [⁺∕₋] gomb a másik fajta számológépen van…
Sikerült!
Kösznönöm skacok, királyak vagyok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!