Mensa teszt hogyan zajlik?
Szeretnék kíváncsiságból elmenni a Mensa személyes tesztjére. Megnéztem az oldalukat, pár kérdést itt is, csináltam próbatesztet. Néhány kérdésre viszont nem találtam választ (lehet nem kerestem eléggé). Gondolom ezeket megvitatjuk előtte előadáson, de azért jobb előre tudni :)
- A teszt - ha jól tudom -, papíron lesz, nem digitálisan. Kapunk olyan lapot is, amin firkálhatok?
- Ha valamelyik feladatot nem tudom, akkor tippelhetek bátran, vagy a helytelen válaszokért "büntetés jár"? Például a jó válasz 2 pont, ha üresen hagyom az -1, a rossz válasz meg -2 pont, vagy hasonló.
- Mit kell magammal vinni? Személyes iratok, toll, esetleg még valami?
- Van valami tippetek, ami titeket segített? Nem a feladatok megoldására gondolok, hanem mondjuk egy stopper, hogy jobban lássam az időt, vagy esetleg elsőre ceruzával jelöljem a bizonytalan választ és csak a végén írjam át tollal...ilyemik?
Kizárólag Raven's mátrixos feladatok voltak. 45 perc, ami nagyon szorított a vége felé, mert az elején túl körültekintően oldottam.
Volt falióra, de akár vihetsz is, hátha nincs.
Büntetés nincs rossz válaszért.
Ceruza volt-e vagy toll, már nem emlékszem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!