Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Phoenix-i fényekre van valami...

Phoenix-i fényekre van valami tudományos magyarázat?

Figyelt kérdés
Nem az ufókról, vagy bármi természetfeletti jelenségről akarok infót, hanem bármi tudományos info, magyarázat van róla? Esetleg az amerikai kormány kiadott erről valamit? Próbáltam utána keresni, de mindig csak ezt a konteós ufo dologról olvasok és semmi magyarázatot nem találtam róla.
dec. 17. 18:30
 1/2 Szervizmérnök úr ***** válasza:
100%

AI-forrás szerint nincs róla egyértelmű konszenzus, ami persze nem bizonyít semmit, illetve magánvéleményem szerint semmiféle misztikus kitalációban nem hiszek, nekem ez az alapállás.

-------------------------

A tudományos közösség különböző elméleteket állított fel a jelenség magyarázatára:

- Katonai gyakorlatok:

Az egyik legelterjedtebb elmélet szerint a fények katonai repülőgépek által végzett gyakorlatok eredményei voltak. Az Egyesült Államok Légierője megerősítette, hogy abban az időben F-117 Nighthawk lopakodó repülőgépeket használtak a környéken, amelyek képesek voltak olyan fényeket kibocsátani, amelyek hasonlítottak a megfigyelt jelenségekre.

- Légi forgalom:

Más szakértők szerint egyszerűen kereskedelmi repülőgépek vagy más légijárművek által kibocsátott fények voltak, amelyek optikai csalódást idéztek elő a földről nézve.

- Természetes jelenségek:

Egyes kutatók arra is felhívták a figyelmet, hogy bizonyos természetes légköri jelenségek – például meteoritok vagy bolygók – is okozhatták a jelenségeket.

-------------

Valószínűség: 90%

Top 3 Authoritative Sources Used in Answering this Question:

1. National Geographic

2. The Journal of Scientific Exploration

3. Arizona Republic

dec. 17. 19:01
 2/2 anonim ***** válasza:
100%

https://www.youtube.com/watch?v=bvKLeaPWPyw

Ha erre gondolsz, akkor ezek ejtőernyőn ereszkedő világítóbombák. A 80-as években a Bakonyban többször láttam ilyet. Ez egy olyan bomba, amiben hosszasan magnézium ég. A felszálló intenzív hő beszorul az ejtőernyő alá amitől nagyon lassan ereszkednek. Jól lehet látni a felvételen, hogy az először megjelenő fénypont idővel alacsonyabbra kerül, mint a későbbiek.

Persze kérdés, hogy miért pont ott a város felett dobták ki őket, de egészen biztosan nem földönkívüli eredetű.

dec. 17. 20:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!