Mi a tudományos magyarázata annak, hogy a trash tartalom népszerű?
Eredetileg a celebvilág és a bulvárvilág lett volna a téma. Azonban tegnap "volt szerencsém" egy rokonnal felfedezni a TikTok világát, és komolyan mondom, hogy ledöbbentem.
Nem egyszerűen celebeket követnek, hanem azt làtom, hogy tősgyökeres kb. 70-es IQ-val rendelkező, igénytelen, káromkodó, személyiségzaros idióták nagy követőtáborral rendelkeznek.
Ezekhez képest a Miley Cyrus féle botrányhősok még viszonylag értelmesek is.
Mi folyik itt?
Én sem értem miért nézik ezeket ennyien. Pedig látod, megvan a követőtábora az összes mélyértelmiségnek és olyan dumákkal kaszálják a pénzt, hogy én vörösödöm szégyenemben. Ilyenkor 2 dolog lehet, sajnos az 1. mindenképp:
1. Ilyen az átlagos színvonal igény
2. Akik a tartalmat csinálják lehet, hogy nem is olyan primitívek, csak tudják mitől dől a nézősereg és a lé, így előadják magukat…
Én mondjuk nem ismerek ilyen értelmes tartalmat fogyasztó embereket, így komolyan nem értem miért jobb ezeket nézni, mint konkrétan valami újat tanulni a világról.
Könnyen "fogyasztható" = befogadható, szenzációhajhász tartalom, ami másodpercek alatt ad némi "dopaminlöketet". Nem kell gondolkodni rajta, kellőképpen egyszerű ahhoz, hogy bárki megértse, kellőképpen gyors ahhoz, hogy időt se kelljen invesztálni bele (mert ugye egy 20 perces videó ma már túl hosszú), ezért kajálják.
---
Ráadásul pont úgy működik, mint a "félkarú rabló".
A játékautomata is bizonyos időközönként, random módon ad megerősítést/jutalmat, csak a kart kell pumpálnod (na meg persze dobálni befele a zsetont, amit a tulaj köszön szépen).
Ez az ún. megerősítési terv (random időközönkénti, de biztos nyeremény) tudja a leginkább maximalizálni a kívánt viselkedésformát (a kar cibálását).
A tiktok is ilyen: sok az olyan tartalom, ami a felhasználónak trash és nem érdekli, de időnként (és ez biztos) jön egy videó, ami vicces, amin nevet, amit felkiált, hogy wow4 (random időközönkénti, de biztos nyeremény) - ezért tudja maximalizálni a kívánt viselkedésformát, vagyis a pöccintgetést és a böngészést.
Részletekért lásd: operáns kondicionálás.
Az instagramon.
A TikTok-on meg közel félmillió.
De akik ezt a kérdést ihlették, inkább be sem linkelem. 🥶
Az egyik pl. egy részeges, káromkodós hajléktalan, a másik meg.
Inkább hagyjuk.
6
Tippre egy része a drámát nézi (ez nem új, csak régebben a tv-ben azért volt valamekkora qa), másik része meg röhög az idiótákon és jobban érzi magát, hogy ő okosabb.
Az se kizárt, hogy sok feliratkozó csak bot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!