A vulkánok látogathatóak? (neten olvastam , hogy pl az Etnához vannak szervezett utak) Nem veszélyesek?
Figyelt kérdés
Sziasztok már nem tudom hol, netezés közben láttam 1 oldalt ami az Etnához hirdetett utakat, fel visznek embereket , gyalog autóval stb (külföldiül volt a weblap de forditóval megnéztem). A kérdésem lényege. Nem veszélyes ez, hogy aktiv vulkánokhoz embereket visznek? (nem csak a lábához hanem a hegyre magára). Mi történik ha hirtelen kitörés van vagy kilövel valamit? (az Etnás weblapon azt hiszem annyit irtak, hogy a csúcs kráterekhez biztonsági okokból nem visznek embereket nem látogatható, de ennyi a hegy maga igen) köszönöm a válaszokat.dec. 7. 13:40
1/12 anonim válasza:
Sok vulkán látogatható, Indonéziában néhánynál fel lehet menni a kráter tetejére pl.: Bromo, Tankubanprahu, stb.
2/12 anonim válasza:
Ez nem kérdés. Pár éve volt, hogy megsült félig egy csoportnyi látogató valamelyiknél.
3/12 A kérdező kommentje:
Nem veszélyes?Nem értek hozzá, de nem törhet ki hirtelen a vulkán? (úgy hogy emberek vannak ott rajta)
dec. 7. 14:42
4/12 A kérdező kommentje:
Mi a nem kérdés 2-es ?
dec. 7. 14:43
5/12 anonim válasza:
Ha éppen akkor tör ki, akkor veszélyes, de erre kisebb az esély, mint hogy az oda vezető úton közlekedési balesetben meghalsz.
6/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen azt hittem ez előre jelezhető. Ha valakit érdekel, itt olvastam róla, rá kell menni a vulkán webkamerára és ott vannak a reklámok, az egyik ilyennél olvastam, hogy szerveznek vulkánokhoz utakat. [link]
dec. 7. 15:59
7/12 TappancsMancs válasza:
A látogatható vulkánok nagyjából biztonságosak, mert akármilyen az állapotuk az már évtizedek óta olyan. A kutatók amúgy is folyamatosan figyelik ezeket és pár órával előre tudnak jelezni - bár néha ez sem sikerül. Kell a helyismeret, a tapasztalt vezető és többnyire nincs gond, de... de a saját felelőssége mindenkinek, mert nincs száz százalékos biztonság a vulkánoknál.
8/12 A kérdező kommentje:
TappancsMancs köszi, ezeken a linkeken azt láttam, hogy pl a Vezúvra , Strombolira Etnára is vannak túrák, ezek igencsak aktivak nem? (bár mint feljebb irtam, gondolom nem véletlen, hogy az Etna csúcskrátere(i?) nem látogathatóak.
dec. 7. 17:33
9/12 anonim válasza:
Az Etna a világ egyik legaktívabb vulkánja, csak a kaldera alatt kb 500 méterig lehet felmenni. A Teide-t merném javasolni Kanári szigeteken ami a legnagyobb Eu vulkán, csak az vagy 3700 méter magas, de ha időben regisztrálsz, akkor felsétálhatsz a peremig, mert nagyon régen tört ki utoljára.
10/12 anonim válasza:
Jut eszembe: Szantorini-n még fürödni is lehet a kürtőben, mert a tengerben található. A sziget kikötőjében.
Verpeléten a vasútállomás mellett található a Várhegy, ami egy bébivulkán és a 20. század elején bazaltot bányásztak ki belőle és így feltárták a kürtőjét. Érdemes megnézni, ha arra jártok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!