Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Néha totál hülyeségeken tudok...

Néha totál hülyeségeken tudok gondolkozni. Itt egy példa. :D Van egy tál rizs. Ha szemenként, egyesével eszem meg az egészet, az ugyan úgy jóllakat, mintha rendes ember módjára enném meg?

Figyelt kérdés

tegnapelőtt 00:25
 1/6 anonim ***** válasza:
91%
Ha elég gyorsan csipegeted, akkor igen. Ha lassan csipegeted, akkor az első szemet már megemészted, mire a tál feléig jutsz, onnantól már mindig csak pótolod az éppen megemésztett rizsszemeket, tehát nem nő tovább a jóllakottsági érzésed.
tegnapelőtt 00:34
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Ehhez kapcsolódóan van egy vicc:

Egy ember a benzinkútnál megkérdezi: mennyibe kerül egy csepp benzin?

A benzinkutas azt válaszolja, hogy egy csepp benzin az ingyen van.

Erre az ember azt mondja: jó, akkor csepegtesse tele a tankot benzinnel.

tegnapelőtt 08:11
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Itt van még egy agyalni való: 1 forint az semmi, nem pénz, meg se érzed. Ha a Földön élő összes embertől kapnék 1 forintot, az nekik semmi pénz, de én milliárdos lennék. Nem tűnik nagy dolognak, mégis kicsi a valószínűsége, hogy ilyen módon milliárdos legyek
tegnapelőtt 09:56
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Azért szemenként becsipegetni egy tál rizst - nos - az rengeteg plusz fizikai munkát jelent, ami ráadásul időben is elhúzódik.

Így mindenképp elpazarlod a rizs energiájának a jelentős hányadát, tehát kész szerencse, ha nem kerülsz mínuszba!

tegnapelőtt 11:17
 5/6 anonim ***** válasza:

Egyáltalán nem totál hülyeség az, amin gondolkodsz. A sokaság (rizsszemek, cseppek sokasága) mikor hoz új minőséget, ha az egyedi események sűrűsége növekszik. Mert ugye, ha az erkélyről cseppentővel vízcseppeket hullatsz egyesével egy alattad lévő asztalra, akkor beletelik egy kis időbe, amíg az egész asztal vizes lesz. Ha vizes lesz egyáltalán az egész. Mert lehet, hogy a kánikulában menet közben elpárolog az első csepp, mire a felét bevizeznéd, azaz sosem lesz vizes az egész asztal. Ellenben ha kerekedik egy zivatar, és felhőszakadás lesz, akkor másodperceken belül csurom víz lesz az egész asztal, az esőcseppektől. A sokaságtól.

Mondjuk ha szoktál nassolni, és van kedved utánanézni, hogy a napraforgó milyen veszteséggel hántolható - azaz mondjuk 10 deka hántolt napraforgó mennyi hántolatlan szemes napraforgónak felel meg, akkor magad is kipróbálhatod filmnézés alatt, nasizás közben. Az egyik alkalommal hántolatlan napraforgó megfelelő adagjával nasizz. Amit szemenként kell kibontanod. A következő alkalommal meg az előzővel egyenértékű hántoltad edd "rendes ember módjára".

[Bocs az OFF-ért, de ide kívánkozik, hogy egy időben, amíg túlsúlyos voltam, szándékosan nem villával habzsoltam az ételt, hanem evőpálcikával bötülve étkeztem, hogy a lassú evés közben kevesebb mennyiséggel is elérjem az éhség-érzetem csillapodását. Mert korábban, habzsolva, rendszeresen túlettem magam. 5 perc alatt betoltam a kaját dögéhesen, és mikor megteltem, az étkezés után 10 perccel jött a kajakóma. Na, miután a lassú étkezés eltartott 25-30 percig is, menet közben már jött a visszajelzés a szervezetemtől, hogy nem kell annyit enni, mert már nem vagyok farkaséhes.]

Nyilván a kérdésedet konkrétan is meg lehetne válaszolni, ha tudnánk, hogy az a kis csupor rizs, amiből a párolt rizs adagod készül, hány rizs-szemet tartalmaz. És mekkora a tömege ennek a rizsnek. A többit a Google barátunk segítségével kiokoskodnánk.

tegnap 15:39
 6/6 anonim ***** válasza:
Mivel az évesnek vannak pszichológiai alapjai is, nem érezned magad annyira jollakottnak de közben fizikailag nyilván ugyanúgy jól laknál
ma 15:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!