Depresszió elleni utolsó reményem az un.pszichodelikus szerek (LSD,ketamin,varázsgomba,DMT). A baj csak az ,hogy ezek fogyasztását börtönnel büntetik.Van rá valamijen mód ,hogy legálisan hozzá lehessen férni valamejikhez?
9
Egy szóval nem említetted a gombát, a "pszichedelikus szerek" kifejezést írtad le, többször is, de mindegy, ez most mellékes.
Elolvastam a pubmedes írást. Nagyon kevés kutatás nagyon kevés résztvevőjével történtek a vizsgálatok, szigorúan ellenőrzött körülmények között, és ha jól értem, a legtöbb vizsgálat ugyan azokhoz a kutatókhoz köthető, egy részük meg szimplán utánkövetés.
Na most, azért ebből olyan nagyon messzi következtetéseket még nem lehet levonni, a sarki dílertől vett gomba meg nem biztos, hogy ugyan az lesz, mint amit a vizsgálatokban használtak.
Egy kis olvasni és néznivaló a kételkedőknek:
Netflix: How to change your mind
Quibit: A varázsgomba négyszer hatékonyabb a depresszió kezelésében az antidepresszáns gyógyszereknél
pharmaonline: Varázsgombával a súlyos depresszió is eredményesen kezelhető
Nature: Psilocybin for treatment-resistant depression: fMRI-measured brain mechanisms
Nature: Psychedelic therapies reconsidered: compounds, clinical indications, and cautious optimism
Life: A varázsgomba sok szenvedésünkre megoldást nyújthat: új kutatások készültek a hatásairól
BBC: How psychedelic drugs might treat depression
NEJM: Single-Dose Psilocybin for a Treatment-Resistant Episode of Major Depression
NCBI: Psychotherapy with Psilocybin for Depression: Systematic Review
Olyan ez nekem, mint a CBD... ami mindenre is jó, de legalább jó drága.
beírom a gugliba: CBD mire jó? már adja is a maszlagot:
==============================================================================
"Milyen hatásai vannak a CBD-nek a szer használói szerint?
jobban megnyugtat, ellazít.
csökkenti a fájdalmat.
javítja az alvás minőségét.
csökkenti a depresszió és a szorongás tüneteit.
fejleszti a koncentrációt és a memóriát.
pihenteti az izmokat.
növeli az energiaszintet,
valamint az önbizalmat."
================================================================================
hát persze... valami ilyesmi fele megy ez az LSD-s, gombás sztori is...
"Komoly mentális problémákkal küzdők részére kifejezetten ellenjavallt bármilyen pszichedelikum bármilyen mértékű használata."
Ez a használótól függ, nekem pl. segített, igaz, nem annyit, amennyit vártam tőle, de megérte, mert valamivel jobb lett.
A DMT sosem okoz flashback-et, ... idén negyvenszer ittam.
Meg nem mondaná senki, hogy DMT-zek ... ha mondom is, akkor sem hiszik el, csak ha részletesen mesélek az élményekről.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!